Çağrı Merkezinizin Havasını Değiştirecek Bir Servis İster Misiniz?

çağrı merkezinizin havasını değiştirecek outbound IVR

IVR, çağrı merkezleri için yeni bir terim değil. Özellikle son yıllarda dışarı yapılan aramalar için vazgeçilmez bir hale geldi. Outbound IVR kullanan çağrı merkezleri, performans konusunda müthiş sonuçlar aldı.

IVR, müşteri ilişkilerini etkin biçimde yönetmeye yarayan inovatif bir servistir. IVR sayesinde arama frekansı düzenlenir ve müşteriler ile çift yönlü iletişim kurulması sağlanır.

IVR ile 24 saatlik destek vermek de mümkündür. Örneğin; İletişim Makinesi Outbound IVR servisinde, herhangi bir donanıma ya da yazılıma bağımlılık yoktur, web tabanlıdır. Dolayısıyla tarayıcı destekleyen herhangi bir cihaz üzerinden IVR gönderilebilir.

Müşteriler hızlıca sonuç almayı beklerler. Sorunlarının çözülmesi için ilgili kişiyle görüşmeyi talep eder ve bunun için fazla beklemek istemezler. IVR’ın Çağrı Yönlendirme özelliği bu imkanı sağlar, aramayı direkt olarak o işe bakan kişiye yönlendirir.

Outbound IVR ile süreçleri de kısaltırsınız. Bunu sağlayan en büyük etkenlerden biri olarak çift yönlü iletişimi gösterebiliriz. Örneğin; müşterinizin mevcut tarifesi bitmek üzere. Bu bilgiyi müşterinize ulaştırmalısınız ve tarifesini yenilemesini sağlamalısınız. Bilgiyi ulaştırmak için farklı yollar deneyebilirsiniz. Dilerseniz Email, dilerseniz SMS gönderebilirsiniz. Her ikisi de son derece etkin kanallardır. Ancak, eğer bir zaman kısıtlaması varsa ve kısa sürede sonuç almak istiyorsanız en uygun seçenek Outbound IVR’dır. Müşteri, gönderilen mesajı dinler ve yalnızca tuşlama yaparak sizinle etkileşime geçer, teklifinize bir yanıt vermiş olur. Siz de kendisiyle hızlı bir şekilde irtibata geçerek tarifesiniz yenilersiniz. Bu kadar basit.

İş hacminizin genişlediğini ve müşteri sayınızın arttığını düşünün. Artan müşteri sayısını karşılayabilmek için çağrı merkezinizi genişletmek zorundasınız. Outbound IVR varken buna gerek yok. IVR kullanarak, mevcut çalışanlarınızın verimini arttırırken, yeni gelen müşterilerinizin de memnuniyetini sağlayabilirsiniz. Çünkü IVR, aynı anda binlerce kişiye gönderilebilir. Bir sonraki müşterinizi aramak için diğeriyle olan konuşmanın bitmesini beklemezsiniz.

Outbound IVR’ın çağrı merkezlerine olan katkısını kısaca özetleyelim.

- Zamandan tasarruf.

- Verimli kullanılan iş gücü.

- Azalan maliyetler.

- Artan gelirler.

- Hızla yükselen müşteri memnuniyeti.

Outbound IVR, çağrı merkezinden maksimum verim alabilmeniz için seçeceğiniz en doğru stratejidir.

Kaynak: Sooperarticles


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.