e-bulten Süreklilik, iletişimde güçlü bağlar oluşturabilmek için ihtiyaç duyulan kavramlardan biridir. Karşı taraf ile ne kadar sıklıkla iletişim kurarsanız, aranızdaki bağ o denli kuvvetli olur. Müşteri ilişkilerinde de aynı şey geçerlidir. Sürekli olarak aynı tip içeriği, aynı şekilde sunmak bir süre sonra sıkıcı gelecektir. Bunun önüne geçmek için her defasında kişiselleştirilmiş ve dikkat çekici içerik oluşturmak gerekir.

Zengin içerik ve etkileyici sunum denilince akla gelen iletişim kanallarından ilki Email oluyor. Email, müşteriniz ile sürekli iletişimi sağlamanın en pratik yöntemidir. E-bülten ile isterseniz her gün müşterinize ulaşabilirsiniz. E-ticaretin altın çağına girmekte olduğu şu günlerde, aynı şekilde web üzerinden hedef kitleye ulaşmak, internet üzerinden yapılan pazarlama ve satış faaliyetleri için kritik öneme sahiptir.

 E-bültenlerin özellikleri oldukça fazladır:

  • En güncel bilgileri barındırır. İçerik güncelledikçe müşterinizle paylaşabilirsiniz. Günlük, haftalık veya aylık periyodlar halinde mail göndererek; hedef kitlenizi sürekli olarak güncel gelişmelerden haberdar edersiniz.
  • Bültenler katalog, kampanya tanıtımı, indirim ve fırsat gibi müşterilere avantaj sağlayan konularasahiptirler ve satış sürecini hızlandırırlar.
  • Bülten göndermek daha fazla geri dönüş sağlar. Çünkü genelde mevcut müşterilere, kişiselleştirilmişhalde gönderilir. Bu da daha ilgi çekici olacağı için müşteri geri dönüşleri yüksek olur.
  • Yeni müşteriler kazanmakta ve müşteri bilgilerini güncellemede etkin bir araçtır. Müşterileriniz, sitenizde yer alan formu doldurarak e-bülten alma talebinde bulunurlar. Mevcut müşterilerinizegönderim yaparken, yeni müşterilere de ulaşırsınız.
  • Ekonomik ve çevrecidir. Katalog, kampanya broşürü gibi basılı materyaller kullanmanıza gerek kalmadan,tamamen dijital ortamda istediğiniz mesajı verebilirsiniz. Baskı ve dağıtım masraflarını sıfıra indirirsiniz. Hem çevreyi hem de bütçenizi korursunuz.
  • Kolaylıkla ölçümlenebilir. Tıklanma ve açma oranları ile başarınızı görebilirsiniz. Bültende en çok hangi içeriğe tıklandı, en çok ne ilgi gördü detaylı bir şekilde incelenebilir. Böylece tüketici eğilimleri daha net gözlemlenerek, bültenlerin bu eğilimlere göre oluşturulması sağlanır.
  • Sürekli olarak iletişim, müşteriye önem verildiğini gösterir; müşteri sadakatini ve memnuniyetini arttırır.

Email’in son yıllarda gittikçe ivme kazanan bir iletişim kanalı olduğu düşünüldüğünde; müşteri ilişkilerini etkin bir şekilde sürdürmek için doğru bir tercih olduğu ortadadır. E-bülten ile müşterilerinize ihtiyaçları olan bilgiyidetaylı olarak sunarsınız. Kitapların bile artık e-kitap formatına dönüştüğü bir ortamda; katalog, broşür, kampanya içeriği gibi sürekli güncellenebilir olguların artık basılı olarak gönderilmelerine gerek yok. İşin özü; doğru kitleye istedikleri içeriği, tam zamanında ulaştırmak için e-bülten en doğru seçenektir.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.