i_heart_email

Email, firma ve kurumlara sonsuz yaratıcılık tanıyan bir servis. Hem geniş kullanım alanıyla hem de desteklediği medya tipleri (görsel, yazı, ses) ile birçok iletişim çözümünü eksiksiz yerine getiriyor. Email gönderimlerinize hayat katabileceğinizi ve daha etkileşimli hale getirebileceğiniz biliyor musunuz?

email canlandıracak 5 öneri

Email’in birçok medya tipine destek verdiğini söyledik. Görsel ve işitsel öğeler, zaman içinde teknolojiyle birlikte gelişiyorlar ve yaratıcılığımızı karşılar hale geliyorlar. Şimdi bu konuda en yararlı 5 öneriyi sıralayalım.

1- Geri sayım sayaçları: “Kısıtlı” şeyler her zaman daha caziptir. Özellikle zaman ya da stok kısıtlaması olan ürünlere daha çok ilgi gösterilir. Eğer böyle bir kampanyanız varsa veya stok sorunu yaşayabileceğinizi düşünüyorsanız; Email içerisine yerleştireceğiniz bir geri sayım sayacı ile ilgiyi en yüksek noktaya çıkartabilirsiniz.

2- Bölgeye özel içerik: Email içeriğini, alıcının yaşadığı bölgeye göre kişiselleştirerek aidiyet duygusunu yoğun bir halde yaşatabilirsiniz. Email içerisine yerleştireceğiniz bir harita ile yol tarifi yapabilir ya da kendisine en yakın şubenin yerini işaretle gösterebilirsiniz. Bunun büyük faydası vardır. Mağazanın yerini bilmeyen birçok müşteriniz olabilir (farklı şubelerden daha önce alışveriş yapmıştır ya da internetten alışveriş ile müşteriniz olmuştur. Ayrıca müşteriniz, yerinizi bilse bile, aidiyet duygusu, müşteri - firma ilişkileri için önemli bir artıdır.

3- Cihaz odaklı içerik: Birçok müşteri, emai’ini akıllı telefon vasıtasıyla kontrol ediyor. Eğer kullandığı cihazı bilirseniz, hali hazırda telefonuyla arasında bir bağ kurmuş olan müşterinizi etkileyebilirsiniz. Belki mevcut uygulamanızı tanıtırsınız veya uygulamalarla ilgili tavsiyeler sunarsınız. Akıllı telefon kullanıcıları, bu konularda çok daha duyarlı ve ilgilidir.

4- Görsel optimizasyonu: Görseller ile “gizli” bir test yapabileceğinizi biliyor musunuz? Eğer birden çok fikriniz var ve hangisinin daha iyi olduğunu bilmek istiyorsanız en mantıklı yöntem test etmektir. Hedef kitleniz içerisinde belirleyeceğiniz ufak test gruplarına, farklı görseller gönderip hangisine en çok tıklanıldığını gönderim raporlarından rahatlıkla ölçümleyebilirsiniz. Email, size detaylı raporlama imkanı sunan bir servistir. Bu özellikten faydalanmanızı tavsiye ederiz.

5 - Hava durumu: Çok ilginç bir taktik olsa da, hava durumunun, hayatımızı en çok etkileyen konu olduğu da su götürmez bir gerçektir. O gün ne giyeceğimizden, ruh halimize kadar her şey hemen hemen havaya bağlıdır. Email içeriğine, müşterinizin yaşadığı bölgenin hava durumunu ekleyebilirsiniz. Bu size yeni bir fırsat yaratır: Farklı bir ürün tanıtımı yapabilirsiniz. Örneğin; bir süpermarketsiniz ve gelecek hafta Perşembe günü için çok yüksek sıcaklık ön görülüyor. O güne planlayacağınız email gönderimine, hava durumunu da ekleyip plaj malzemelerini müşterinize tanıtabilirsiniz. Dönemi ve havayı iyi yakalamak gerekir diye özetleyebiliriz bu maddeyi.

Email’in içine yukarıda saydıklarımız gibi birçok öğe eklenebilir. Tamamen bizlerin yaratıcılığına kalmış bir konu. Amacımız daha çok müşteri, daha çok satış ve daha çok müşteri memnuniyeti olduğu için, bu tarz yaratıcı çalışmalara her zaman ihtiyacımız var.

Kaynak: Marketingtechblog.com


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.