Email ile Pazarlama Kampanyanızı Güçlendirecek 3 Küçük Öneri

Email-Marketing-Newsletter

Email ile Pazarlama faaliyetlerinizden istediğiniz verimi alamıyor musunuz? Bazen büyük değişiklikler yerine, ufak rötuşlarla hedefinize ulaşabilirsiniz. Şimdi bunları sıralayalım.

1- Özel bir abonelik sayfası hazırlayın

Email ile Pazarlama için en önemli konu, güçlü bir müşteri veri tabanına sahip olmaktır. Eğer kısıtlı sayıda kişiye gönderim yapıyorsanız zaten başarı şansınız son derece düşüktür. Ziyaretçi sayınızdan memnunsanız, sitenizde oluşturacağınız bir abonelik sayfası sayesinde, hızlı bir şekilde müşteri veri tabanınızı genişletebilirsiniz.

Dikkat! Abonelik bölümünü, ana sayfada ufak bir yerde konumlandırmak yerine ayrı bir sayfa olarak sunmalısınız. Böylece, müşterilerinize abone oldukları takdirde, nasıl bir içeriğin sunulacağını detaylı bir şekilde anlatma şansı yakalarsınız. Bu sayfada farklı abonelik tiplerinden de bahsedebilir ve hedef kitle segmentasyonu için büyük kolaylık sağlarsınız. Müşteriniz, hangi içeriği almak istediğini işaretler; siz de, email gönderimlerinizde farklı gruplara farklı içerik gönderebilirsiniz.

2- İlgiyi arttırmak için, ilk bülteni bilgi verici şekilde hazırlayın

İlk mesajdan çuvallamamak gerekir. Bunun için de, “Hoş geldin” temalı email için bilgi verici bir yapı oluşturulmalıdır. Müşteriniz tarafından bilinmesini istediğiniz şeyleri, kısa cümlelerle hoş geldin mesajında verin.

- Hoş geldin mesajının altına en son blog yazılarınızı, sosyal ağ güncellemelerinizi yerleştirin. Bundan sonra, müşterilerinizin ilgisine göre bülten hazırlayacağınız için, sizin diğer hizmetlerinizden de haberdar olmalarını sağlayın. Onlar yararlanmasalar bile, viral etkiyi unutmayın!

- Bilgi verici demiştik ancak çok uzatmamak da gerekir. Ana başlıklar halinde, kurumunuz hakkında ilgi çekici noktaları mail içinde belirtin.

- Bu mailde ayrıca harekete geçirici içerik de kullanılabilir. Örneğin; son kampanyalar ve indirimler için ideal bir zamandır. Böylece zaten size olan ilgisi yüksek olan müşteriniz, bu mail ile harekete geçebilir.

3- Gönderim frekansına dikkat edin

İnsanlar, abonelikten çıkmaya, düşündüğünüzden daha az gönüllüdürler. Müşteriyi boğmamak gerekir, buna hemfikiriz. Ancak kendinizi unutturmayın da. Bu açıdan düşünerek, frekansı doğru ayarlamanız gerekir.

Dan Zarella adlı bir analist, abonelik iptallerinin, mevcut gönderim sıklığınızı arttırdığınızda azaldığını söylüyor. İlginç bir öneri olsa da, analizler yalan söylemez.

3 adımda Email ile Pazarlama sorunlarınızı çözebilirsiniz. Eğer hala istediğiniz verimi alamıyorsanız, ajans desteğimizle her zaman yardımınıza koşarız.

Kaynak: Copyblogger.com


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.