email ile pazarlama stratejileri nasıl değişiyor

Telefonların ve bilgisayarların gün geçtikçe farklı farklı özellikler kazanmaları, iletişim anlamında da yenilikler getiriyor. Bilgisayarda iletişim denilince akla ilk gelen kanallardan biri olan email de bu değişimden nasibini alıyor. Bu yüzden Email ile Pazarlama stratejileri de son yıllarda oldukça değişim gösterdi.

Açma Oranlarında Email - Tetikleyici Email Karşı Karşıya

Önce “Tetikleyici EMail nedir?” sorusunu cevaplayalım. Örneğin; bir müşteri online alışveriş yapıyor. Bir ürünü inceledi, alışveriş sepetine ekledi ama daha sonra işlemi sonuçlandırmadı. Müşteriye bu konuda bilgi verdiğiniz ve alışverişi tamamlaması yönünde hatırlatma yaptığınız mail gönderimlerine “Triggered Email” yani Tetikleyici Email diyoruz.

Tetikleyici Email gönderimleri aşağıdaki konularda olabilir:

  • Yeni hesap açmak
  • Alışveriş sepetinde unutulmuş bir ürün
  • İncelenmiş bir ürün
  • Sonlandırılmış bir sipariş

email ile pazarlama stratejileri 3

Tetikleyici Email’lerin açılma oranları %50’yi bulabiliyor, standart email gönderimleri ise %35’te kalabiliyor. Her iki tip Email için de açılma oranlarını arttıracak olan 3 tane Email ile Pazarlama stratejisi var:

  • Konu kısa olmalı
  • Konu etkileyici olmalı
  • Konu merak uyandırmalı

Mobil Cihazların Yükselişi

Akıllı telefon, tablet gibi cihazların kullanım oranları malumunuz, tüm dünyada tam manasıyla bir mobil cihaz çılgınlığı yaşanıyor. İrili ufaklı birçok firma Email ile Pazarlama stratejileri üzerine çalışsa da, bunların sizce ne kadarı mobil platformları önemsiyor? Rakam maalesef çok düşük, %2.

Email ile Pazarlama stratejileri güçlü olan firmaların karşısında, hiçbir mobil email çalışması yapmayan firmalar ise şaşırtıcı derecede yüksek: %39.

Mobil Platformları Önemsemeyince Neler Oluyor?

Mobil cihazlarınızda okuyamadığınız bir Email’in sonu, %89 ihtimalle “silinmek” oluyor. Ne kadar acı değil mi? Belki içerik gerçekten faydalıydı ama tasarım? Mobil cihazlara uyarlanmamış bir Email gönderiyorsanız iki kere düşünün. Değerli bütçenizi boş yere harcamayın. Biraz geç gönderin ama gönderimin mobil cihazlara uyumlu olduğundan emin olun.

Bir diğer acı gerçek ise %27 oranla abonelikten çıkmak oluyor. O kadar emek harcayarak listenize kattığınız aboneleriniz, ufak bir hata ile uçup gidebiliyor.

email ile pazarlama stratejileri 2

Peki mobil cihazlara yönelik Email ile Pazarlama stratejileri nasıl olmalıdır?

  • Basit bir dizayn hazırlayın
  • Email’i görsele boğmayın
  • Sadede gelin
  • Harekete geçirici cümleyi en başta kullanın

Email ile Pazarlama stratejileri sürekli olarak güncellenmelidir. Çünkü mobil cihazlar, hızlı bir şekilde dünyamıza girdi ve sektörü yoğun bir şekilde etkiliyor. Eğer tüm müşterileriniz arasında memnuniyet yaratmak istiyorsanız taşınabilir cihazları unutmamalısınız.

Kaynak: Marketingtechblog


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.