email'de kişiselleştirme neden önemlidir

Email ile Pazarlama, dünya genelinde en çok tercih edilen iletişim kanallarından birisi. Bu yüzden de başarı hikayesine rastlamak çok kolay oluyor. İşte size en ilginç başarı hikayelerinden yalnızca 2 tanesi:

Başarılı Bir Konu Satırı

Kitabevleri, e-kitap ve online kitap satan firmalarla büyük bir rekabet içerisinde. Bu rekabetin karşısında durabilmek, Email ile Pazarlama sayesinde mümkün!

E-bülten gönderen bir kitabevi, email’den yüksek geri dönüş almış. Hedef kitlenin %40’ı e-bültenlere geri dönüş yapmış. Geri dönüşlerdeki yüksek oranın en büyük nedeni, gönderilen email’lerin konu satırları olmuş.

Konunun özü: Konu satırında ilgi alanlarına vurgu yapın. Farklı müşteri gruplarına, farklı konulardan bahsedin.

Kişiselleştirme Başarıyı Getiriyor

Şimdi bir köpek çiftliğinden bahsedeceğiz. Bu çiftlikte, köpeklere eğitim veriliyor veya geçici bir süre için köpekler misafir ediliyor. Çiftlik sahipleri, müşterileriyle sıcak bir iletişim kurmayı hedefliyor çünkü yaptıkları işte iletişim çok önemli. Yalnızca köpekle değil, köpeğin sahibiyle de iyi anlaşmak başarıyı getiriyor. Bu yüzden, köpek sahiplerine kişiselleştirilmiş içerikler gönderilmeli. Her bir müşteriye, tek ve standart bir içerik göndermek bu isteği karşılamıyor.

Servis sağlayıcı, çiftliğe birçok hazır şablon sunmuş. Bu hazır şablonlar sayesinde farklı farklı mail içerikleri hazırlanmış ve müşterilere gönderilmiş. Böylece hiçbir müşteri aynı mail’i almamış. Ayrıca servis sağlayıcının detaylı bir Adres Defteri fonksiyonu sunması (tıpkı İletişim Makinesi gibi), farklı şablonları farklı müşterilere dağıtırken sorun çıkmamasını sağlamış.

Konunun özü: Kişiselleştirme daha sıcak bir iletişimi getirir. Müşterinizle aranızdaki bağı kuvvetlendirmek istiyorsanız, özel içerik hazırlayın.

İki örnekte de aslında ortak bir yan var: Her müşteri, kendisini özel hissetmek ister. O yüzden aldığı bir SMS’te, Sesli Mesaj’da ya da Email’de daima kendinden bir parça arar. Bu yüzden müşteriye özel içerik aslında her şeydir. Müşterinize kişiselleştirilmiş bir içerik göndermek istiyorsanız, gitmeniz gereken doğru adres İletişim Makinesi olmalıdır. İletişim Makinesi, sunduğu zengin kişiselleştirme yetenekleriyle her bir gönderiminizi özel hale getiriyor.

Kaynak: Madmimi

 


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.