faks ihtiyacındaki en modern çözüm nedir

Bulut bilişim, firmaların elini çok güçlendirdi, IT yönetiminin kurum dışında yönetilmesini sağladı. Firmalar artık bir IT departmanına çok fazla yatırım yapmadan, bütün iletişim servislerini bulut üzerinden kullanabiliyorlar. İnternet Faks da bunlardan biri.İnternet Faks’ın, bulut bilişim sayesinde sunduğu pek çok avantaj vardır. Telefon hatlarına bağımlılık ortadan kalkar, bulut üzerinde gönderilen fakslar depolanabilir, faks cihazına ihtiyaç duymadan akıllı telefonla bile faks gönderilebilir. Ayrıca İnternet Faks, kurum içi yazılımlara entegre olarak da çalışabilir. Bütün bunların yanında faks ile ilgili olan maliyetleri (kağıt gibi) minimize eder. İnternet Faks ile faks için ayrılan sermaye daha verimli kullanılır. Faks için donanım satın alınmasına gerek kalmaz.

Faks’ın unutulup gittiğini, artık kullanılmadığını düşünen birçok insana rastlamak mümkün. Peki cidden öyleyse, neden her firmanın bir faks cihazı var? Eğer gönderdiğiniz faks sayısına ya da faks için harcadığınız paraya bakarsanız aslında hala çok yoğun bir şekilde kullandığınızı göreceksiniz. Zaten bunun farkına varan firmalar, hızlı bir şekilde bulut bilişim teknolojisiyle çalışan faks servislerine geçiş yapıyor. Teknolojinin ilerlemesiyle birçok kurum artık tüm iletişim çözümlerini buluta taşıyor, faksın da bu gelişimden nasibini almaması düşünülemez.

Biraz da İnternet Faks’ın çalışma mantığına değinelim. VoIP’i (Voice Over IP) biliyorsunuz, sesin tamamen telefon (analog) hatları üzerinden değil de bir bölümünün veya tamamının internet üzerinden taşındığı bir teknolojidir. Sesi tamamen telefon hatları üzerinden taşımak maliyetlidir. Bu yüzden VoIP teknolojisi ortaya çıkmıştır. VoIP ile veri taşımanın çok daha uzun olduğu internet kullanılır ve maliyetler düşürülür. İnternet Faks da benzer bir teknoloji olan FoIP (Fax Over IP) teknolojisini kullanır. Burada da faks gönderimi, telefon hattından değil de internet üzerinden taşınır, maliyetler düşürülür.

Faksın kullanım alanı aslında gayet geniş, faks ile ulaşılabilecek binlerce kurum ve kişi var.. Devlet kurumları, hava yolları, otobüs firmaları, oteller, perakendeciler, toptancılar, sanayi kuruluşları gibi aklınıza gelebilecek her türden kurumun faks servisine ihtiyacı var. İnternet Faks kullanarak bu ihtiyaç en etkin şekilde giderilebilir. İletişim Makinesi İnternet Faks servisi, faks konusunda çağı yakalamak isteyen her kuruma en iyi çözümü sunuyor.

Kaynak: Tmcnet


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.