faks ile pazarlama

    Kurumlar arası (B2B) iletişimin göz bebeklerinden biri de faks servisidir. Gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz ki, faks kullanmayan kurum hemen hemen yoktur. Faks servisi,  yıllar içinde yenilenerek teknolojiye ayak uydurmuş, İnternet Faks halini almıştır. Yani faks ile pazarlama yöntemi için daha uzun yıllar kullanılacak diyebiliriz.

    Faks gönderimlerinden yüksek verim alınabilmesi için faksın yapısını iyi bilmek gerekir.

  • Etkileyici bir başlık kullanın. Gün içerisinde faks cihazlarına birçok belge ulaşıyor. Bazısı resmi yazı oluyor, bazısı da fatura. Bu mesaj yoğunluğunun arasında kaybolmamak için hedef kitlenize etkileyici bir başlıkla seslenin. Kısa ve öz başlıklar kullanmayı da unutmayın.
  • Kolay okunabilen bir belge gönderin. Gönderdiğiniz içeriğin düzgün görüntülendiğinden emin olun. İnternet Faks’ta taranmış ya da direkt bilgisayar üzerinde hazırlanmış belgeler gönderirsiniz (Word ya da PDF formatında). Gereksiz yere renk kullanmaktan ve sıkışık yazılar yazmaktan kaçının. Temiz ve sade bir gönderim, mesajınızın okunmasını sağlayacaktır.
  • Ne istediğinizi belirtin. Faks’ta bolca iletişim bilgisi verebilirsiniz. Bunu avantaja dönüştürmek için, hedef kitlenizin size hangi kaynaklardan ulaşabileceğini açık ve net bir şekilde belirtin. Böylece, geri dönüşler de hızlı ve sorunsuz olur.
  • Doğru fontları kullanın. Arial veya Verdana fontları, faksta en rahat görüntülenebilen yazı tipleridir. Punto olarak da 10 veya üzerini kullanırsanız gönderiminiz daha rahat okunur.
  • Asıl gönderimden önce test yapın. İyi bir faks içeriği, kurum imajınıza artı değer katar. İmajınızın zedelenmemesi için gönderimi önceden test edin. Metinlerde yanlışlık olabilir, kullandığınız bir görsel düzgün gözükmeyebilir ya da içerik yanlardan taşabilir.
  • Siyah arka plandan kaçının. Çok fazla mürekkep tüketmesinin yanında siyah arka plan, faks gönderimlerinde kötü gözükür hatta zor okunur. Bu yüzden mümkün olduğunca beyaz arka plan kullanmaya özen gösterin.

    Faks ile pazarlama yöntemi, iyi kullanıldığı takdirde etkili sonuçlar verir. Faksın farklı bir etkisi de vardır: Kuruma gönderdiğiniz bir faks, birçok kişi tarafından da görüntülenebilir. Yani bir taşla birkaç kuş vurabilirsiniz. İyi kurgulanmış ve doğru tasarlanmış bir faks ile pazarlama çalışmasıyla ürün ve hizmetlerinizi etkin bir şekilde duyurabilirsiniz.

Kaynak: Utbox


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.