sms 5 yol

SMS ile Pazarlama, uzun süredir mobil pazarlama kampanyalarının odak noktası halinde. 2013’ten itibaren, SMS’in farklı şekillerde evrim geçirerek pazarlama anlayışına yeni nitelikler kattığını görüyoruz. SMS’in sahip olduğu esneklik, birçok pazarlama uzmanının, sektörel ihtiyaçlara göre farklı alanlarda işini kolaylaştırıyor.

1. Kişiye özel içerik: Yeni nesil pazarlama anlayışında, cihaz odaklı çalışmalara sıkça rastlıyoruz. Bu tarz çalışmaların en büyük hedefi, müşterinin mevcut ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılayacak biçimde içeriği sunabilmek. Bu anlayış doğrultusunda firmalar, girişimciler ve pazarlama uzmanları kaynaklarını doğru bir şekilde yöneterek içeriği müşteriye göre hazırlıyorlar.

2. Sektörlere yayılıyor: SMS’in %90 oranında açılma oranına sahip olması onu çok efektif bir pazarlama aracı haline getiriyor. Sokak marketlerinden uluslararası holdinglere kadar bütün kurumlar SMS’ten yararlanıyor.

3. Müşteri sadakati için yarış: Firmalar, daha önce eşine rastlanmayan bir şekilde mobil ortamda bir yarış sürdürüyorlar. Bu yarışın sonunda da galip gelen taraf müşteri sadakatini ödül olarak alıyor. Mobil kullanıcıların %75’i, mobil cihazlar üzerinde yürütülen sadakat programlarıyla ilgileniyor. Bu programların çok büyük bir çoğunluğu da SMS ile Pazarlama'nın üzerinden yürütülüyor.

4. Başlangıçtan bitişe kadar değer sağlamak: SMS ile Pazarlama'nın sağladığı fayda basit bir “harekete geçirme etkisi” ile kısıtlanamaz. Sunduğu teklifin yanında, satıştan satış sonrası “Teşekkür” mesajına, sipariş onayına veya hesap durumu bildirimine kadar SMS’in işi bitmiyor.

5. Azdan çoğu sağlıyor: Günümüzün tecrübeli pazarlama uzmanları, SMS’in sağladığı genel müşteri deneyimine karşı çok hassas durumdalar ve gönderim frekansları için kılı kırk yarıyorlar. Az ama öz SMS göndererek, daha nitelikli içeriğe odaklanıyor ve kampanya etkinliğini arttırırken müşteri deneyimini de en yüksek seviyede tutuyorlar.

SMS yalnızca bir pazarlama aracı olmaktan çıkmış durumda. Günümüzde, firma-müşteri ilişkisinde her konuda iletişimi hızlı ve pratik bir şekilde sağlıyor. SMS servis sağlayıcılarının, bu konuda firmalara büyük destek sağladığını görüyoruz. Dönemin ihtiyacına göre SMS ile Pazarlama servisleri iyileştiriliyor ve “gönderici” kısmındaki kullanıcı deneyimi de en üst seviyede tutulmaya çalışılıyor. İletişim Makinesi SMS servisi de bu gelişime ayak uyduruyor ve değerli müşterilerinin bütün ihtiyaçlarını karşılama yönünde inovatif çözümler sunuyor.

Kaynak: Mobilestorm.com


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.