toplu sms stratejisi

Toplu SMS gönderimlerinizi hiç analiz ettiniz mi? Doğru ve yanlışlarınızı hiç gözlemlediniz mi? SMS’ten yüksek geri dönüş alabilmek için iyi bir Toplu SMS stratejisi belirlemelisiniz. Size en uygun stratejiyi bulursanız hedefinize ulaşmanız kaçınılmaz olur.

Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok; işte işinizi kolaylaştıracak 5 adet Toplu SMS stratejisi:

1. İzinli Pazarlama - SMS trafiği yoğun bir şekilde akıyor. Siz de, müşterileriniz de eminiz ki gün içerisinde birçok SMS alıyorsunuz. Müşteri zihninde farklı bir algı yaratabilmek için İzinli Pazarlama kapsamında müşterinizin iznini alabilirsiniz. Basit bir soru bile diğer rakiplerinize göre avantajlı konuma geçmenizi sağlayabilir.

2. Kısa kodlar dostunuzdur - SMS, pratik bir servistir. Müşteri tarafında da pratik olmalıdır. SMS yoluyla duyurduğunuz kampanyanıza katılım kolay olmalıdır. Bunu da en hızlı şekilde sağlayabileceğiniz yöntem kısa kodlardır. Web sitenizde, email gönderimlerinizde, mağaza içi yönlendirmelerde veya broşürlerde kısa kodlar, çok yaygın bir şekilde kullanılır.

3. Nokta atışı yapın- 160 karakteriniz var, yani kısa ve öz olmalısınız. SMS içeriğini en yalın haliyle hazırlayıp mesajın özünü müşteriye aktarmalısınız. Elbette 160 karakteri de geçmeniz gereken durumlar olacaktır. Metin uzunluğu ne olursa olsun yan yollara sapmamalısınız. Konu dışına çıkmadan, müşteriye ne yapması gerektiğini ve şartları net bir şekilde belirtmelisiniz. Bunu yaparken, etkileyici olmayı da unutmayın. Kısa olacaksınız diye müşteriyi etkileyecek kelimeleri kullanmayı ihmal etmeyin. Bu Toplu SMS stratejisi aslında günümüzün pazarlama anlayışının da bir meyvesidir.

4. Mesajı kişiselleştirin - Direkt olarak size hitap eden, adınıza gelen bir SMS mi ilginizi çeker yoksa herkese gönderilen standart içerikler mi? Elbette ki ilk şıkkı seçeceksiniz. Müşteriniz de sizin gibi düşünecektir. Neyse ki, bu Toplu SMS stratejisi çok kolay bir şekilde uygulanabilir. İletişim Makinesi’nin pratik arayüzünü bu konuda örnek gösterebiliriz.

5. Doğru zamanlama - SMS’i gönderdiğiniz vakit çok önemlidir. Müşteri bilgilerini edinirken bu konuda müşterinize kesinlikle soru sormalısınız. Günün hangi saatinde mesaj aldığını bilirseniz Toplu SMS stratejisi tıkır tıkır işler. Ayrıca mesajlarınızı ileri tarihli olarak gönderebilirsiniz.

5 ana Toplu SMS stratejisi, başarıya götüren 5 ana yol. İsterseniz hepsini beraber uygulayın, isterseniz tek tek... Vazgeçmemeniz gereken tek bir şey var, o da SMS gönderirken İletişim Makinesi kullanmak!

Kaynak: Bakedasianpear


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.