hedef kitlenizi sms kampanyanıza nasıl dahil edersiniz

Hedef kitlenizi biliyorsunuz, belirli kriterlere göre ayırıyorsunuz. Ancak, hedef kitlenizdeki kişilerin iletişim bilgileri elinizde yok, ne yapacaksınız? SMS ile pazarlama kampanyanızda en çok ihtiyaç duyacağınız şey hedef kitlenizdeki kişilerin telefon numarasıdır. Kişileri SMS kampanyanıza ikna etmenin belli başlı yolları vardır. Bu basit taktikleri kullanarak katılımı arttırabilirsiniz.

Mesaj At Kazan

Kazanma duygusu insanları daima cezbeder. Ödülün boyutu veya değeri önemli değil, insanlar daima kazanmak ister. Gönderilen mesaj karşılığında insanları hem eğlendirip, hem kazandırabilirseniz SMS kampanyanıza yüksek katılım sağlayabilir ve yeni müşteri bilgileri edinebilirsiniz.

Mesaj İle Oy Ver

TV’lerde birçok yarışma izliyoruz hatta dizilerin yerini yarışmalar aldı diyebiliriz. Bu yarışmalarda oylama sistemi kullanılıyor ve halk, istediği adayın kazanması için oy atıyor. Hem yayıncı kuruluş hem de yarışmayı düzenleyen firma bu tür mesajlar sayesinde yeni müşterilere ulaşabiliyorlar. Örneğin; bir yarışmada oyunuza karşılık sponsor firmadan bir hediye kazanabiliyorsunuz.

Premium Üyelik

İnsanlara özel olduklarını hissettirin, çok faydalı olacaktır. “Kampanyaya katılanlara özel fırsatlar” gibi içerikler, müşterilere kendilerini farklı hissettirecektir ve katılım için cezbedici etkisi olacaktır.

Anlık Bildirimler

Anlık duyurular, güncellemeler ve haberler herkesin almak istediği türden mesajlardır. Ofis ya da ev dışındayken haber alabilecekleri mecralardan uzaksınızdır; TV ya da radyo gibi kitlesel iletişim araçlarını kullanamayabilirsiniz. Hangi taraftar, yeni transferi anında cebinde görmeyi istemez ki? Ya da hangi müşteri, alışverişe çıktığı sırada yeni bir ürün duyurusundan haberdar olmayı istemez?

Anketler

Müşteriniz hakkınızda ne düşünüyor diye merak ediyorsanız, bu merakınızı SMS ile giderebilirsiniz. SMS ile yapılan anketler hem uzun süreli olabilir, birçok soru sorabilirsiniz ve hızlı cevap olanağıyla müşterinizin fazla zamanını almazsınız. Ayrıca her cep telefonu SMS desteklediği için anketin ulaşıp ulaşmama sorunu ortadan kalkar.

SMS ile yapılacak daha çok iş var. Bu yazımızda yalnızca bir kaçını paylaştık ama bu 5 temel kullanım alanıyla birlikte yüksek katılım oranlarına ulaşacağınıza eminiz. Daha tavsiye mi istiyorsunuz? Bu tavsiyelerin dışında ihtiyacınız olan tek şey İletişim Makinesi’dir.

Kaynak: Sumotext


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.