No_Thanks

“İzinli Pazarlama nedir?” sorusunu daha önce yanıtlamıştık. Bugün, İzinli Pazarlama’nın firmalara ve müşterilere nasıl fayda sağlayacağından bahsedeceğiz.

Müşterilere faydası Nedir?

İzinli Pazarlama’nın müşterilere faydası, maruz kaldıkları reklam ve pazarlama çalışmalarının en kişisel ve faydalı halde kendilerine ulaşmasıdır. Sosyal ağlarda kurum ve firmaları takip ederken, arkadaşlarının da ne gibi konulara ilgi gösterdiğini görebiliyorlar. Ayrıca, sosyal medya sayesinde çok kolay bir şekilde içerik paylaşılabiliyor. Müşteriler, İzinli Pazarlama sayesinde değerli içeriklerle karşılaştıklarını hissediyorlar ve böylece kişisel bilgilerini paylaşma konusunda daha gönüllü oluyorlar.

Kurumlara Faydası Nedir?

Kurumların da İzinli Pazarlama’dan aldıkları verim son derece fazladır. Firmalar, müşterilerine çizdiği sağlam imaj sayesinde kişisel bilgilere erişebilir. Tüketiciler kandırılmak istemezler. Kişisel bilgilerinin, kendi rızaları dışındaki paylaşımlarından hoşlanmazlar. İzinli Pazarlama’yı tercih eden firmalar, kullandıkları veriyi dürüst yollarla elde ederler. Bu yaklaşım, firmanın imajını sağlamlaştırır.

İzinli Pazarlama, kurumlara niş pazarlama alanında da yardımcı olur. Kitlelere mesaj gönderip, ilgili kişilere ulaşmasını beklemektense, İzinli Pazarlama’nın sağladığı imkanlar sayesinde hedef 12’den tutturulur. Ürün ya da servisle ilgilenebilecek kişiler belirlendiğinde, bu kişiler ile irtibata geçilir ve daha kişisel bir iletişim kurularak izin alınır.

Kişisel iletişim, geleceğin reklam metodudur. Tüketiciler artık büyük firmalar tarafından fark edilmek ve bir birey olarak görülmek istiyorlar. Bir yüzdelik dilim, figür ya da bir bütünün parçası olarak değil. İzinli Pazarlama sayesinde, firmalar müşteri odaklı bir imaj çiziyor ve direkt olarak iletişim kurma şansına erişiyor. İnternet’in birey odaklılığı öldürdüğü söyleniyordu ancak yeni reklam ve pazarlama anlayışları bu algıyı kökünden değiştirdi. Bu teknikler sayesinde, çok daha kişisel ve birey odaklı kampanyalar hazırlanabiliyor.

İzinli Pazarlama’dan korkmamalıyız. Neticesinde bu yaklaşım sayesinde tamamen şeffaf bir reklam ve pazarlama anlayışı uygulanıyor. Nasıl bir avantajdan yararlanacağını bilen müşteri, eğer teklifle ilgilenirse, kişisel bilgilerini paylaşıyor. Böylece her iki tarafın da kazancını sağlayan bir iletişim kuruluyor. Özellikle sosyal ağlarda faal olan müşterilerin İzinli Pazarlama’ya olan ilgileri son derece yüksek. Geleceğin pazarlama anlayışı olan İzinli Pazarlama, yalnızca sosyal ağlarda değil bütün reklam ve pazarlama anlayışlarının odağında olacak.

Kaynak: Davidandersonwealth.com


“İzinli Pazarlama Markanız İçin Neden Önemlidir?” için bir cevap

  1. “Tüketiciler artık büyük firmalar tarafından fark edilmek ve bir birey olarak görülmek istiyorlar” demişiniz. Büyük firmalar zaten bu kesimleri bir şekilde etkiliyor. Ama büyümek isteyen ama finans sorunları yaşayan firmalar ne yapmalı? Nasıl bu tüketici grubunu ikna etmeli?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.