İzinli pazarlama email

Email, uzun yıllardır kullanılan bir iletişim kanalı. Pazarlama uzmanlarının elini uzun bir süredir online pazarlama arenasında güçlendiriyor. Ancak, madalyonun öteki yüzündeyse spam yüzünden oluşmuş kötü bir algı da yok değil. Spam, istenmeden gelen email’ler için kullanılan bir terim. Spam’e karşı bir savaş başlatılmış durumda ve firmaların bu alandaki hassasiyeti de çok yüksek. Ayrıca, kullanıcılar da bilinmeyen kaynaktan gelen elektronik postaları genelde açmıyorlar. İzinli Pazarlama, bu konuda Email’in önünü açıyor. Nasıl mı?

İzinli Email ile Pazarlama, müşterinizin rızasıyla kendisine mail gönderebildiğiniz bir pazarlama anlayışıdır. Genelde e-bültene abone olan müşteriler, İzinli Pazarlama için de firmaya onay vermiş olurlar.

Spam’e karşı başlatılan bu savaşta, İzinli Pazarlama’nın birçok katkısı vardır:

1) Yasal

Yukarıda da belirttiğimiz üzere Spam, yasa dışı bir gönderim türüdür. Hatta Amerika’da bazı eyaletlerde Spam mail gönderen kişi ya da kurumlara karşı ceza verilmektedir. İzinli Pazarlama ise Email’in Spam’e düşme riskini ortadan kaldıran ve firmalar cezadan koruyan bir pazarlama metodudur.

2) Etik

İzinli Pazarlama etik bir yaklaşım olarak kabul ediliyor. Eğer spam konusunda suçlanmasanız bile yine de potansiyel müşterilerinize göndereceğiniz izinsiz bir email sinir bozabilir. İzinli Email ile Pazarlama’da böyle bir sorun yaşanmaz, müşteri zaten onay vermiştir.

3) Kurum imajı

Her gün milyonlarca Spam mail gönderiliyor. Bu kadar kötü örneğin arasında, müşterilerine farklı ve dürüst bir yaklaşım gösteren her firma iyi bir imaj çizebiliyor. Rekabet ortamının kızıştığı şu günlerde, müşteriye verilen değer firmaya çok daha fazla geri dönüş sağlıyor.

4) Onay

İzinli Email ile Pazarlama müşteriler tarafından son derece hoş karşılanıyor. Müşteri hali hazırda firmadan bu mail’i talep ettiği için gelen içerikten daima memnun kalıyor.

İzinli Email ile Pazarlama, Spam’e karşı firmalara farklı avantajlar sağlıyor. Yasa ve etik dışı gönderimlerin yerine, müşterilerden dürüst bir şekilde alınan izin büyük bir memnuniyetle karşılanıyor. Hali hazırda etkin bir şekilde hayatına devam eden İletişim Makinesi İzinli Email ile Pazarlama servisi, doğru gönderimler yapabilmeniz için sizi bekliyor.

Kaynak: Articledashboard.com


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.