kayıt dışı sms

Merdiven altı diye tabir edilen kayıt dışı SMS firmalarından haberiniz vardır, hatta müşterisi bile olabilirsiniz. Kayıt dışı olarak çalışan firmalar, Toplu SMS paketlerini çok ucuza satmalarıyla tanınıyor. Ucuza satmalarında tek bir sebep var: Sizin güçlükle elde ettiğiniz data (müşteri bilgileri) başka firmalara satılıyor. Yani elde edilen kazanç haksız ve sizin müşterinize rakip firma da bu şekilde Toplu SMS gönderebiliyor.

Bir firma, Toplu SMS hizmetini BTK (Bilgi Teknolojileri Kurumu) lisansı olan firmalardan almalıdır. Bu firmalar herhangi bir data satışında bulunamaz. Gönderimi yapacak firma, kendi müşteri havuzunda ne kadar kişi varsa gönderimi de o kişilere yapar. Ancak, merdiven altı firmalar, burada tabiri caizse emek hırsızlığı yaparak firmaların datalarını satar. Bu yüzden de çok  ucuza Toplu SMS hizmetini verir.

Merdiven altıyla çalışan firmaların büyük bir çoğunluğu maalesef bu durumdan haberdar değil.  Bu yüzden de ucuz diye bu firmalara yönelmeye devam ediyorlar.

Kayıt dışı SMS gönderimlerinde:

- Kullanıcı isminiz gözükmez. BTK tarafından lisanslı bir servis sağlayıcı, size 11 hanelik bir kullanıcı adı tanımlayabilir. Ancak, kayıt dışı SMS'te bu şansınız olmaz. Gönderiminiz bir numara olarak karşı tarafa iletilir. Kurumsallığa verdiği zararı siz düşünün.

- Yoğun dönemlerde SMS’leriniz yerine ulaşmaz. Çünkü milyonlarca SMS’i aynı anda gönderebilecek altyapı, kayıt dışı firmalar tarafından kullanılamaz.

Kayıt dışı SMS firmaları yüzünden ucuza kanmayın! Hermes İletişim, BTK lisanslı (ilgili sayfa için lütfen tıklayınız) bir ürün olan İletişim Makinesi* ile Turkcell altyapısı üzerinden SMS gönderimlerini gerçekleştiriyor. Yani yukarıda saydığımız olumsuzluklardan hiçbirini İletişim Makinesi kullanırken yaşamazsınız, yasal bir servis kullanmanın rahatlığıyla SMS’lerinizi gönderirsiniz. Ne demişler; ucuz etin yahnisi yavan olur.

*İletişim Makinesi, Hermes İletişim'in grup şirketi olan VAS Telekom'un bir ürünüdür.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.