perakende sektöründe sesli mesaj

Bir etkinlik planlıyorsunuz. Bu etkinliği de en iyi şekilde duyurmalısınız ki katılım yüksek olsun. Bir duyuru yapmanın en iyi yolu da sesin gücünü kullanmaktır. Eğer bir mağazanız varsa ve yapacağınız etkinliğe yüksek katılım istiyorsanız size bir önerimiz var: Perakende sektöründe Sesli Mesaj kullanmak!

Bir mücevher dükkanı, Sesli Mesaj ile önemli geri dönüşler almış. Hali hazırda mücevher dükkanının birçok müşterisi var. Bu müşteriler, ayrıca İzinli Pazarlama kapsamında mesaj almayı da kabul ediyorlar. Yani müşteri veri tabanı bir hayli geniş. Ancak, mağazanın bu kadar müşteriyi tek tek arayacak ne imkanı var ne de bütçesi. Perakende sektöründe Sesli Mesaj, işte bu konuda firmaların ihtiyacını karşılıyor. Nasıl mı?

Firma, aynı zamanda müşterilerine Email gönderimi de yapıyor. Farklı iletişim kanallarıyla müşteriye ulaşmanın önemini kavramaları güzel bir şey. Aynı mesajı farklı mecralardan ve farklı şekillerde vererek etkiyi arttırıyorlar. 800 müşteriye Email yoluyla kartpostal gönderiliyor ve yaklaşan etkinlikle ilgili bilgi de Email içerisinde veriliyor. Email gönderiminden birkaç gün sonra aynı müşterilere Sesli Mesaj gönderiliyor.

Alınan sonuçlar muazzam oluyor. Her bir müşteriye aynı ses kaydı gönderiliyor (ses kaydı firma tarafından hazırlanmış). Kendilerine bu şekilde ulaşılmasını son derece memnuniyetle karşılayan müşteriler, hem Email gönderiminin hem de Sesli Mesaj’ın son derece etkili olduğunu vurguluyorlar. Sesli Mesaj gönderilmesi, müşterinin ne kadar önemsendiğini vurguluyor, müşteri kendisini özel hissediyor. Bu sayede etkinlik için hedeflenen katılım sağlanıyor.

İlk gönderimden sonra Sesli Mesaj, firmanın bütünleşik pazarlama stratejisinin değişmez bir parçası oldu. Genelde küçük işletmeler, tek bir iletişim kanalı kullanmayı tercih eder. Firma, Sesli Mesaj’ın düşük maliyeti sayesinde tek kanala mahkum olmaktan kurtuldu. Mücevher gibi sık sık satın alınamayan bir ürünü cazip kılmak için düşük fiyat politikası ya da renkli reklam çalışmaları yetmez. Müşterilerle sıcak bir iletişime de ihtiyaç duyulur. Bütünleşik pazarlama stratejisi, firmanın bu konuda elini bir hayli güçlendirmiş.

Perakende sektöründe Sesli Mesaj tercihi, düşük maliyetiyle küçük ölçekli perakende mağazalarının bile imdadına yetişiyor. Eğer siz de hem Sesli Mesaj hem Email kullanmak istiyorsanız tüm bu servisleri İletişim Makinesi’nde bulabilirsiniz.

Kaynak: Southernjewelrynews


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.