happy successful business man

Pazarlama faaliyetlerinin çok pahalı olduğunu mu düşünüyorsunuz? Ya da yeterli tanıtım bütçeniz olmadığı için kampanyalarınızın hedeflediğiniz etkinliğe ulaşamayacağından mı korkuyorsunuz? Belli oranda haklısınız da. Televizyon, gazete, internet, billboard derken küçük bir işletmeye göre oldukça yüklü bir tanıtım maliyeti ortaya çıkıyor. Bu yüzden alternatif ama aynı oranda etkili çözümlere başvurmak gerek.

Etrafınıza bir bakın, hemen hemen herkeste cep telefonu olduğunu göreceksiniz. Bütün cep telefonları (illa akıllı olmaları gerekmiyor) SMS alabiliyor, gönderebiliyor. SMS, işletmeniz için az bir bütçe ile yüksek verim alabileceğiniz bir çözüm yolu olarak öne çıkıyor.

Konuyu maddi boyuta getirelim. Hem iş gücünüz kısıtlı, hem de maddi kaynaklarınız. Bir pazarlama departmanı kurmanın veya bir ajans ile çalışmanın maliyeti de çok yüksek. Bu işin bir de ölçümleme kısmının olduğunu, geri dönüşleri analiz etmenizin gerektiğini unutmayın. Analiz kritik bir noktadır. Sonuçta bir yatırım yapıyorsunuz ve bu yatırımın en doğru şekilde kullanılması gerekiyor.

Diyelim ki çok yeterli sayıda müşteri bilginiz mevcut. Müşterilerin telefon numaralarını da biliyorsunuz. Eğer SMS kampanyanızı doğru bir biçimde yönetirseniz, çok başarılı geri dönüşler alabilirsiniz. Bir prodüksiyon ekibiyle çalışmayacağınız için tek başınıza da SMS gönderimlerini gerçekleştirebilirsiniz. Burada önemli olan, doğru müşteriye, doğru içeriği, doğru zamanda göndermektir. Müşterilerinizi tanıyorsunuz, satın alım tercihlerini biliyorsunuz. Bu yüzden doğru mesajı göndermek bir problem olmayacaktır.

SMS ile müşteriniz olmayan potansiyel hedef kitleye de ulaşma şansınız var, sadece elinizdeki verileri kullanmanıza gerek yok. İzinli veri tabanına kayıtlı olan her müşteriye reklam içerikli gönderim yapabilirsiniz. Böylece daha önce ulaşamadığınız kişilere de kendinizi tanıtma fırsatı bulursunuz.

SMS’in diğer iletişim kanallarıyla entegre olarak çalıştığını da unutmayın. Size herhangi bir iletişim kanalından (email, telefon vs.) ulaşan müşterilerinize SMS yoluyla geri dönüş yapabilirsiniz. Herkeste telefon var demiştik değil mi? Müşteriniz, sizden bir cevap bekliyor olduğundan, göndereceğiniz SMS’i kesinlikle okuyacaktır. Algıda seçicilik kavramını kullanmakta fayda var. Ayrıca SMS ile yaptığınız geri dönüşler çok daha ucuz ve hızlı olacaktır.

“Reklam, tanıtım, pazarlama” üçlüsü sizi korkutmasın, çünkü SMS var. Müşterileriniz, sizden haberdar olmak isteyeceklerdir. Artık sadece “hizmet vereyim, karşılığında para alayım” gibi basit ve soğuk bir pazarlama anlayışı yok. Hem kampanyalarınızı etkin bir şekilde tanıtmak, hem de müşteri ilişkilerini sıcak tutmak her kurum ve kuruluş için olmazsa olmazların başında geliyor. İşi özetlersek; küçük işletmelerin de güçlü bir pazarlama stratejisine sahip olmasının yolu SMS’ten geçiyor.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.