chomp-SMS-Icon

Kurumlar, gün içerisinde müşterilerine binlerce SMS gönderiyor, ancak kaçı hem firmaya hem de müşteriye fayda sağlıyor? Bu yazıda, gönderdiğimiz SMS’lerin geri dönüş oranlarını nasıl arttıracağımızı inceleyeceğiz. Geri dönüş oranı ne kadar yüksek olursa, biz de o denli başarılı bir strateji izlemiş olur ve müşterimize daha fazla avantaj sağlarız.

1. Hedef kitleye yönelik içerik hazırlayın

SMS için hazırlayacağınız içeriği, hedef kitlenize göre düzenleyin. Onlara hitap etmeyen bir mesaj asla ilgilerini çekmeyecektir. Müşterilerinizin satın alım tercihlerini ve onlardan aldığınız geri bildirimleri analiz ederek uygun içeriği yaratabilirsiniz.

2. Müşterinin avantajı nedir?

Okunmaya değer bir içerik gönderin. Harekete geçirici, ilgi çekici cümleler daima müşterinin mesajı okumasını sağlayacaktır. Eğer bir fayda sunmazsanız, bir ihtiyaca cevap vermezseniz gönderdiğiniz mesajın anlamı kalmayacaktır.

3. İletişim bilgilerini unutmayın

Çok basit ancak unutulabilen bir detaydır iletişim bilgileri. İçeriğinizin tipine göre farklı yollardan geri dönüş almak isteyebilirsiniz. Örneğin SMS, email, websitesi vb. Müşterinizi, bu yollara doğru bir şekilde yönlendirmeniz, geri dönüşlere büyük katkı sağlayacaktır.

4. Ne yapmalarını istiyorsunuz?

Müşterinizden ne istediğinizi açıkça belirtin ama bunu yaparken de geçerli bir sebep sunun. “%25 indirim, 1 alana 1 bedava” gibi cezbedici mesajlar, alışverişe her daim teşvik edicidir. Attığınız mesaj ilgi çekici olabilir, kampanyanızı inceletebilir ancak harekete geçmesi için avantaj sunmanız şarttır.

5. Raporları kontrol edin

Mesajınızın ulaşıp ulaşmadığını, müşteri bilgilerinin doğru olup olmadığını kontrol edin. Gönderim raporlarınızı inceleyin, eksik müşteri bilgisi var mı yok mu belirleyin. Ne kadar iyi bir içerik hazırlarsanız hazırlayın, önemli olan mesajınızın ulaşmasıdır.

6. Profesyonel olun

Profesyonel bir yaklaşım kullanmak, müşterinizle olan iletişiminizin de güçlü olmasını sağlayacaktır. Bazen kısa metinler oluşturmak bile güç olabilir. Bu durumda profesyonel bir ajans desteği almanızın faydası büyük olacaktır.

7. Takipte kalın, geri bildirimleri değerlendirin

SMS mesajlarınızın etkisi ve yankısı illa ki olacaktır. Bu etkileri iyi takip edip müşteri deneyimini iyi yorumlayın. Eksiklerinizi ve doğru yaptıklarınızı bu şekilde çok daha net bir şekilde görebilirsiniz. Geri bildirimleri değerlendirdiğiniz takdirde, SMS gönderimleriniz bir öncekilerden daima daha başarılı olacaktır.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.