how-mobile-is-changing-business küçük

Mobil ödeme, mobil alışveriş gibi kavramları son birkaç yıldır sıklıkla duymaya başladık. Özellikle 2012 yılında mobil cihazlar ile yapılan alışveriş oranları, 2011 yılına göre katlanarak arttı. Samsung, Apple gibi firmaların başını çektiği akıllı telefon sektöründe çıkan farklı farklı ürünler de insanların akıllı telefon çılgınlığına kapılmasını sağladı.

Yalnızca 2011-2012 yılları arasındaki fark bile mobil pazarlamanın önemini gözler önüne seriyor. Yayınlanan bilgi grafiğinde en çok göze çarpan nokta; mobil cihazlar üzerinden yapılan alışveriş ve mobil ödeme rakamlarındaki yüksek artış oranıdır. Yalnızca mobil siteler ve uygulamalar üzerinden yapılan alışverişler ile bu kategoriyi sınıflandırmayalım.

Yurt dışında IVR ile yapılan ödemeler son derece yaygın. Uygulama üzerinden tetiklenen Outbound (Giden) IVR, müşteriye güvenli alanda ödeme imkanı sağlıyor. Mobil site veya uygulama üzerinden alışveriş yaptığınızda, ödeme seçenekleri arasında size IVR da sunuluyor. IVR’ı seçtiğinizde size firma tarafından bir Outbound IVR araması gönderiliyor. Buradan ilgili tuşlamayı yaparak güvenli alana geçiyor ve kredi kartı bilgilerinizle alışverişi tamamlıyorsunuz.

Uygulamalara gömülen Outbound IVR örneklerine sıkça rastlıyoruz, bu konuda başarı hikayelerini de denk geldikçe paylaşacağız. İletişim Makinesi Outbound IVR servisi de her türlü entegrasyona açık yapısıyla, mobil alışveriş stratejileriniz için farklı bir iletişim kanalı olma özelliğini taşıyor.

Kaynak: Digitalmarketer.com


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.