Mobile-Marketing-opener

Mobil pazarlama, hızlı geri dönüş sağlaması ve düşük maliyetiyle, geleceğin pazarlama anlayışının yüzü olarak gösteriliyor. Bu yazıda, mobil pazarlamayı özel yapan 7 maddeyi sıralayacağız.

  1. Telefonlar kişiseldir: Cep telefonları artık kişilerin özel alanı olarak kabul ediliyor. Dolayısıyla, bu mecralara ulaşabilmek için mobil pazarlamadan yararlanmak en akıllıca alternatiftir. Geleneksel medyanın yapamadığını, mobil pazarlama rahatlıkla gerçekleştirebilir. Televizyon üzerinden, müşterinize Sesli Mesaj gönderemezsiniz ancak mobil pazarlamanın yetenekleri bunu mümkün kılar.
  2. Telefonlar daima taşınır: Geleneksel mecraları düşünün, daima bir cisme ya da cihaza bağımlılık vardır. Ancak, telefonlara her daim ulaşabilirsiniz (elbette müşterinize gece mesaj atmamak kaydıyla!). Bu da size hem medya planlama aşamasında hem de yaratıcılıkta esneklik tanır.
  3. Telefonlar daima açıktır: Gazete satın almadığınız takdirde, o gazetedeki reklamı göremezsiniz. Dolayısıyla, hedef kitle dahilinde olsanız bile reklam size ulaşmaz. Ancak, mobil pazarlamayla cep telefonlarına ulaşırsınız; hatta müşterinize özel içerik bile sunabilirsiniz.
  4. Mobil ödeme: Yukarıdaki üç maddenin getirilerinden biri olarak mobil ödemeyi sayabiliriz. Gerek IVR üzerinden, gerek mobil internet, gerekse de NFC (Yakın Alan İletişimi) gibi özellikler, mobil pazarlamayı alışveriş için son derece uygun bir seçenek haline getiriyor.
  5. Yaratıcılık: Sesli, yazılı ve görsel iletişimin tüm türlerini içinde barındıran mobil pazarlama, her türden yaratıcı içeriğin yaratılması için ortam oluşturur. Ayrıca, servislerin birbirleriyle entegrasyonları da bu şekilde mümkündür. Örneğin; QR kodu taratan bir müşteriye Outbound (Giden) IVR gönderilebilir veya Email ile üyelik alan bir müşteriye SMS gönderilerek onay alınabilir.
  6. Ölçümleme: Bir gazeteye verilen reklamın etkinliğini ya da radyoda kaç kişinin dinlediğini net rakamlarla ölçemeyiz. Ancak mobil pazarlama servisleri, detaylı kriterler ile ölçümlenerek firmaların strateji geliştirme ve değerlendirme süreçlerinde net rakamlar ortaya koymaktadır.
  7. Sosyal medya: Günümüzün en trend konularından biri olan sosyal medya, mobil reklamlar için en elverişli alanlardan biridir. Gerek paylaşım ile viral etkiye sahip olması, gerekse de sosyal ağların yaratıcı çalışmalar için çok uygun olmasıyla, firmalar için mobil pazarlamayı cazip kılmaktadır.

Mobil pazarlamada her şey mümkündür. Ancak, bu “her şeyi” gerçekleştirebilecek olan anahtar elinizde varsa. İletişim Makinesi, mobil pazarlama faaliyetleriniz için her kapıyı açabilecek yetenekte bir “anahtardır”.

Kaynak: Quirk.biz


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.