customer-retention

Ürünü veya hizmeti sattınız, müşteriyle aranızda bir bağ oluştu. Bundan sonra, oluşan bağı koruyabilmek ve güçlendirmek adına müşterinizle olan iletişiminizi güçlü tutmanız gerekmektedir. Müşteri sadakatini kuvvetli tutmanın yöntemlerinden biri de, müşterinize Outbound (Giden) IVR ile ulaşmaktır.

Satış konusu zordur ancak müşteri sadakatini sağlamak daha da zordur. Eğer müşterinizin ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumdaysanız, bir başka firmaya ve ürüne gitmesi kaçınılmazdır. Sadık bir müşteri yaratmak için uzaylı olmaya gerek yok; müşterinizi düşünmeniz yeter.

Müşterinin düşünüldüğünü hissetmesi için, Outbound IVR yeterlidir. Şimdi iki örnek verelim:

  • Müşterinizin garanti süresi yakında dolacak. Doğru planlamayla, zamanında yapılan bir Outbound IVR gönderimi sayesinde müşteriniz garanti kapsamındaki işlemleri süre dolmadan tamamlayabilir. İsterse garanti süresini uzatabilir isterse de sunacağınız özel tekliflerden yararlanır.
  • Yeni bir ürün piyasaya sürüyorsunuz ve bu ürün için özel bir kampanya düzenlediniz. Mevcut müşterilerinizi önceden bilgilendirerek kampanyaya dahil edebilirsiniz. Hem kampanya için viral bir etki yaratırsınız hem de fırsattan öncelikle mevcut müşterilerinizi yararlandırır ve onların avantajlı olmalarını sağlarsınız.

Bu örnekler çoğaltılabilir. Diyelim ki, kar amacı gütmeyen bir kuruluşsunuz ve yaklaşmakta olan etkinliğinizi duyurmanız gerekiyor. Outbound IVR ile fazla masrafa girmeden birçok kişiye bu duyuruyu gerçekleştirebilirsiniz. Veya belli bir bölgedeki sabit hatlara anket yapmak istiyorsunuz. Outbound IVR ile bu bölgelerden geri bildirim alarak müşterilerinizin nabzını tutabilirsiniz.

Sektörünüz veya kullanış amacınız ne olursa olsun, müşteri memnuniyetini ve sadakatini arttırmak için Outbound IVR doğru bir iletişim kanalıdır. İletişim Makinesi’nin Adres Defteri özelliği ve Outbound IVR servisiyle siz de müşteri sadakatini istediğiniz seviyede tutabilirsiniz. Kaynak: Usan.com


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.