Müşteriler Konuşmak İstiyor, Çağrı Yönlendirme Konuşturuyor

image description

Müşterilerden alınan geri bildirimler, birebir görüşmenin önemini ortaya koyuyor. Yurt dışında bir servis sağlayıcı, müşterisinden aldığı yorumları blog’unda yayınlamış, biz de sizlerle paylaşmak ve konuyu yorumlamak istiyoruz.

Yazıda, bir bankanın müşteri deneyimleri aktarılıyor. IVR, kurumlara büyük kolaylık sağlıyor, bu bir gerçek. Ancak aslında en büyük faydasının birebir görüşme imkanı olduğu vurgulanıyor. IVR içerisindeki menüler, otomasyonu en verimli şekilde sağlıyorlar. Ancak gönderilen içeriğe bağlı olarak, müşteri daha fazla bilgi almak ya da otomasyon vasıtasıyla çözemediği bir problem için çağrı merkeziyle görüşmek isteyebiliyor. Bu gibi durumlarda, Çağrı Yönlendirme fonksiyonu, hem kurumların işini kolaylaştırıyor hem de müşterinin birebir görüşme ihtiyacını karşılıyor.

Diyelim ki, bir müşteriye Outbound (Giden) IVR ile bir kampanya duyurusu gerçekleştirildi. IVR metninde her ne kadar yeterli içerik sunuluyor olsa da; daha detaylı bilgi almak istenmesi gayet doğaldır. Çağrı Yönlendirme ile operatörle konuşma imkanı bulan müşteri, mutlu bir şekilde telefonu kapatır.

IVR kadar birebir görüşme kolaylaştıran ve kurum ile müşteri arasında köprü kurabilen başka bir servis yoktur. İletişim Makinesi Outbound IVR servisinde de yer alan Çağrı Yönlendirme fonksiyonu, bütün dünyada kurumların ve müşterilerin ihtiyacını karşılıyor.

http://public.ifbyphone.com/blog/they-want-to-talk-customers-still-appreciate-human-interaction-in-customer-service/


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.