rsz_puzzle0

Daha önce Sesli Mesaj ve Email ile Pazarlama servislerimiz için hazırladığımız “Gözden Kaçan Gerçekler” serisinde sıra Outbound IVR’a geldi. Outbound IVR, yurt dışında da çok eski olmayan bir iletişim kanalı. Dolayısıyla teknolojiyle paralel olarak gelişimini sürdürüyor. Bu gelişim esnasında birçok kez Outbound IVR’ın özelliklerini vurguluyoruz, bunu yaparken ana özelliklerin arasında kaynayan bazı özel faydalar olabiliyor.

Outbound IVR’ın en önemli iki özelliği bildiğiniz gibi otomasyon ve çift yönlü iletişimdir. Özellikle çağrı merkezlerinin yükü, bu özellikler sayesinde çok hafifler. Peki bu özellikler aslında neyi sağlarlar?

Aranması gereken çok fazla kişi olduğunu ve bu kişilerden mutlaka geri dönüş alınması gerektiğini düşünün. Çağrı merkezini çok fazla iş bekliyor demektir bu durumda. Diyelim ki, geri dönüş beklenen kesim borçlular olsun ve kurum da alacak takibi yapsın. Tüm hedef kitleye gönderilen IVR ile, borcunu ödemeye gönüllü olsan kişiler önceden belirlenir. Yani işin kolay kısmı çabucak hallolur ve tahsilat işlemi hızlanır. Bir de diğer senaryoyu düşünelim ve IVR kullanılmadığı alternatifi uygulayalım. Çağrı merkezi, önündeki numara listesini tek tek aramak durumundadır. Bunun kaybettireceği zaman kaybından zaten defalarca bahsettik. Yine de daha önceki IVR yazılarımızı incelemek isterseniz lütfen tıklayınız. IVR kullanmayan kurumdaki zaman kaybı yüzünden borcunu ödemek isteyen belki de yüzlerce kişi gözden kaçabilir ya da süreç uzadığı için bu isteğinden vazgeçebilir.

1’i tuşlatmanın bir diğer faydası da pratikliktir ki bu genelde vurgulanmaz. Eğer içeriği, IVR mesajında doğru bir şekilde özetlerseniz, müşteriniz tek bir tuşlama ile istediğiniz bütün geri bildirimi verebilir. Bu imkan aslında müthiş bir pratiklik katıyor IVR’a. Yine bir senaryo yazalım. Çok iyi bir kampanya hazırladınız (otomotiv için servis kampanyası olsun) ve müşterinize bu kampanyayı, IVR içerisinde çok iyi bir şekilde anlattınız. İlgilenen müşteri, araç kullanıyor dahi olsa tek bir tuşlama ile size geri bildirimde bulunabilir ve anında geri dönüş almış olursunuz.

Outbound IVR ile olan çalışmalarımıza ve fikir üretimine devam edeceğiz. Çünkü, IVR'ın ortaya koyduğu yeni bir dünya var; bu dünya, müşterilerimize çok fazla fayda sağlıyor ve ileride de sağlayacaktır.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.