outbound IVR için ilk cümle çok önemlidir

Outbound (Giden) IVR’da açılış cümlesinin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Müşterinin asıl ilgisini çekecek kısım açılış cümlesidir. Ancak açılış cümlesinde markayı nasıl konumlandırmalıyız? İşte bu soru, belki Outbound IVR’ın başarısını etkileyecek kadar önemlidir.

Telefonlarımız gün içerisinde susmak bilmiyor. Bir de buna ilgi çekmeyen ve nereden arandığı belli olmayan bir arama eklerseniz, alıcı açısından pek sevimli bir ortam oluşmuyor. Bunu kırabilmek için de özellikle mevcut müşterilerinize olabildiğince kısa bir sürede kendinizi tanıtın. En ideali de IVR’ın ilk cümlesidir. Böylece müşteriniz sizi tanır ve sunacağınız içeriğe kulak kabartır. Eğer bir bayiyseniz, direkt olarak bağlı olduğunuz markayı da ilk cümlede kullanabilirsiniz.

Peki, potansiyel müşterilere nasıl yaklaşmalıyız? Burada da yapılacak şey, müşteriye sunulacak faydanın, genel hatlarıyla ama çarpıcı bir şekilde sunulmasıdır. Potansiyel müşterileri ikna etmek, mevcutlara göre daha zor olacağı için burada heyecan, coşku gibi tonlamalara çok özen gösterilmesi gerekiyor. Bir diğer noktaysa, mevcut müşterilerinizde belirli oranda yaptığınız hedef kitle analizine bu tarz içeriklerde ekstra dikkat etmeniz gerektiğidir. Çünkü burada gönderdiğiniz kişi sayısı çok daha fazla olacağından, asıl ilgilenecek kitleyi kaçırma riskiniz de aynı oranda artacaktır. Ancak doğru bir hedef kitle analizini, doğru tonlama ve doğru içerikle sunarsanız ilk cümleden son cümleye kadar sorunsuz bir şekilde mesajınızı dinletebilirsiniz.

İlk adım her zaman önemlidir. Nasıl başlarsanız öyle biter derler ya, Outbound IVR için bu söz gayet yerinde. Bizler de, İletişim Makinesi Outbound IVR servisinden maksimum verim alabilmeniz için, doğru bir başlangıç yapmanızı öneriyoruz.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.