segmented-people

Outbound (Giden) IVR, sunduğu geniş iletişim imkanları sayesinde, aynı içeriğin farklı versiyonlarının da gönderilebileceği bir yapıdadır. Hem mesaj metninin, hem de ses tonunun oluşturacağı farklı kombinasyonlar, müşteri zihninde farklı şekillerde algılanır.

IVR gönderimlerinizden maksimum verimi alabilmek için, en doğru içeriğin hangisi olduğunu bilmeniz gereklidir. Eğer mevcut gönderimlerden yüksek geri dönüşler alıyorsanız sorun yok. Ancak istediğiniz verimi alamıyorsanız, strateji değiştirmekte fayda vardır.

Öncelikle müşterilerinizi kategorilere ayırmanız gereklidir. Unutmayın, herkese aynı şekilde hitap edemezsiniz. Kategorileri oluştururken, göndereceğiniz içeriği baz almalısınız. İçerik kimi ilgilendiriyorsa, o gruba uygun bir ses tonu oluşturmanız gerekir. Borcunu hatırlattığınız bir müşteriye coşkulu bir ton kullanmak, takdir edersiniz ki son derece etkisi olacaktır.

Kategorilere ayırdıktan sonra, bu gruplar için farklı içerikler oluşturabilirsiniz. Ses tonunu farklı kullanabilir ve cümleleri değiştirebilirsiniz. Burada cümle dizilimi, eş anlamlılar, arka arkaya kelimelerin yarattığı etki gibi kriterler çok önemlidir. Aynı kategori içinde, bazı kişilere fayda, bazı kişilere direkt olarak ürün fiyatından bahsedebilir; böylece hangi içeriğin o hedef kitle grubu içinde etkili olduğunu net bir şekilde ölçümleyebilirsiniz.

İlerleyen tarihlerde yayınlayacağımız IVR Servisi Kullanım Rehberi’nde daha detaylı bilgiler vereceğiz ve halen vermekte olduğumuz seslendirme ve içerik desteklerimizi en faydalı hale getireceğiz.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.