rsz_outbound_ivr_İle_anket_yöntemi_neden_yararlıdır

Anket yapmak, bir firma için sunduğu ürün ya da hizmetlere ayna tutması demektir. “Nasıl gidiyorum?” sorusunu yanıtlayabilmek için farklı farklı anket yöntemleri vardır. Bunlardan biri olan ve son dönemlerde oldukça etkili sonuçlar verebilen Outbound IVR ile anket yönteminden bahsedelim.

Outbound (Giden) IVR, bildiğiniz gibi gönderilen ses kaydının içerisine seçenekler yerleştirilmesini sağlıyor. Yani alıcı kişi, bu seçeneklere telefon tuşları vasıtasıyla ulaşıyor ve tercihini bu şekilde belirtiyor. İşte IVR, bu özelliğiyle anket için son derece uygun bir iletişim kanalı halini alıyor.

Peki bu yöntemin getirileri nelerdir?

- Geri dönüşlerin hızlı olmasından dolayı anında harekete geçilebilir. Anket sonuçlarını analiz etmek için günler, haftalar harcamaya gerek yoktur. Bütün istatistiki veriler ekranınıza düşer ve siz bu veriler doğrultusunda stratejinizi geliştirebilirsiniz. Örneğin; sunduğunuz hizmetten son derece memnuniyetsiz müşteriler varsa, önceliği onlara vererek bu memnuniyetsizliği kırabilirsiniz.

- IVR ile tutarlı sonuçlar alırsınız. Tamamen ilgili olacağını düşündüğünüz kişilere gönderim yapacağınız için, gelecek cevapların tutarlılığı da yüksek olacaktır. Böylece anket sonuçlarından alacağınız verim de aynı oranda artacaktır.

- Sabit hatlara da gönderim yapılabilir. Sabit hatlardaki konuşma süreleri, cep telefonlarına kıyasla daha uzun olabilir. Bu da anketinizin uzunluğu konusunda size biraz daha avantaj sağlar. Ayrıca yalnızca GSM numaralarıyla kısıtlanmayacağınız için katılımcı sayısı fazla olur.

Elbette her servis gibi Outbound IVR için de bazı püf noktaları vardır. Direkt olarak alıcının telefonuna (GSM numarası veya sabit numara farketmez) gönderildiği için bir telefon görüşmesi olarak gerçekleşiyor. Yani müşteriniz o an müsait değilse, cevap veremeyebilir. Bu yüzden zamanlamanın çok iyi olması gerekiyor. Bir diğer konu ise içeriğin uzunluğuyla ilgilidir. Eğer içeriğiniz çok uzunsa, karşısında okuyup tekrar edebileceği bir içerik olmayan müşterinizin, sunduğunuz içerikleri unutma riski artabilir. Bu durumu kırmanın iki yöntemi olabilir:

- Çok spesifik bir konuda görüş almak

- SMS ile önceden seçenekler sunarak müşterinin konuya aşina olmasını sağlamak gibi yöntemler sayesinde, Outbound IVR ile anket yönteminin etkinliği arttırılabilir.

Outbound IVR ile birçok firma müşterilerinden geri bildirim alabilir ve hizmet kalitelerini bir üst seviyeye çıkarabilir. Üstün raporlama yetenekleriyle İletişim Makinesi, IVR ile yapacağınız anketler için size en uygun çözümü sunuyor.

Kaynak: Ivrtechgroup.com


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.