Outbound IVR İle Çağrı Merkezleri Beklemiyor

Outbound IVR, otomasyon ve çift yönlü iletişim imkanıyla, birçok kurumun dışa yaptığı aramalarda kolaylık sağlıyor. Özellikle müşteri portföyü geniş bir kurumdan bahsediyorsak, Outbound (Giden) IVR’ın katkısı da artıyor.

Outbound IVR, bildiğiniz gibi mevcut aramanın içerisine seçenekler yerleştirilmesini sağlıyor. Sesli Mesaj’dan farklı olarak, karşı tarafa tuşlama yani çift yönlü iletişime geçme şansı veriyor. Böylece hem hızlı geri bildirim alınıyor hem de arama direkt olarak çağrı merkezine yönlendirilebiliyor.

Müşteri portföyü büyük kurumlar dedik, bunu biraz detaylandıralım. Eskisi gibi mağazaya gelip alışveriş yapıp çıkma gibi bir “alışveriş mantığı” yok. Artık önemli olan müşteriyi mağazaya çekebilmek ve sonrasında bu ilişkiyi devam ettirebilmek. Çünkü artık rekabet var, yalnızca tek bir alışveriş alternatifi yok. Dolayısıyla kurumların da bu sürekli iletişimi devam ettirebilmek için bir yapılanmaya gitmeleri şart; yani dışa arama yapabilecek bir fonksiyona sahip olmalılar. Bu ihtiyacı da çağrı merkezi oluşturarak gideriyorlar.

Dışa yapılacak aramaların çağrı merkezi oluşturmakla bitmeyeceği aşikar. Bu aramaların verimli olması da gerekiyor. Ulaşılması gereken kişi sayısı arttıkça, çağrı merkezinin verimliliği de aynı oranda düşüyor. Peki bu durumu düzeltebilecek ve kurumun lehine çevirebilecek çözümü IVR sunabilir mi? Cevabımız evet. Outbound IVR, özellikle çağrı merkezindeki çalışanların işini son derece kolaylaştırır; dolayısıyla da firmanın… Dakikalar süren meşgul tonlarına ya da müşteriye ulaşamamanın stresine katlanmayan çağrı merkezi çalışanı, Outbound IVR ile kendisine yönlendirilen müşterilerle verimli konuşmalar yapar. Yalnızca ilgili ve cevap alınabilen kişilere ulaşılması, iş akışı ve verimlilik için en önemli kriterdir. Çünkü ulaşılamayan veya ilgisiz her bir müşteri aslında zaman yani iş gücü kaybı demektir. Bunu da ne firma ister ne de çağrı merkezindeki çalışanlar.

İletişim Makinesi Outbound IVR servisi birçok başarı hikayesine imza attı ve müşterilerinin dışa yapılan aramalarında büyük kolaylıklar sağladı. Eğer sizin de bu konuda bir ihtiyacınız varsa, çözüm İletişim Makinesi platformudur.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.