max power speed dial

Outbound (Giden) IVR’ın, modern iletişim dünyasındaki yeri gün geçtikçe sağlamlaşıyor. Telefonun, hayatımızın parçası olarak kendini kabul ettirdiği her an, Outbound IVR için de yükselmek demek oluyor. Ancak, IVR’ı yalnızca “1’i tuşlatmak” olarak algılamamalıyız.

IVR servisini canlı bir varlık olarak düşünelim. Sonuçta IVR, bize birebir görüşme imkanı yaratan bir telekomünikasyon servisidir. Dolayısıyla, IVR’ı canlı varlık olarak düşünmekte bir problem yoktur. Bu yüzden de şimdi IVR’ın “gücünden” bahsedeceğiz.

Outbound IVR, mevcut yapısıyla ve her geçen gün yeni teknolojilere olan uyumluluğuyla, kendisini kullanan kurumların iletişim konusunda işini kolaylaştırıyor. Peki bunu yaparken hangi özellikleri öne çıkıyor?

- Asla yorulmaz: Çağrı merkezi personeliniz de elbette bir süre sonra yorulacaktır, her gün saatlerce konuşma yapmak kolay değil. Ancak Outbound IVR, personelinizin işini kolaylaştırarak bilgiyi önceden verir ve bunu yaparken asla yorulmaz. İsterseniz binlerce müşterinize IVR gönderebilirsiniz.

- Daima metne sadık kalır: Her bir müşteriye aynı içeriği, aynı ses tonuyla ve aynı şekilde iletmenizin imkanı yoktur. Yani bazı müşterilere daha etkili bir konuşma yaparken, bazılarına yaptığınız konuşmaların da etkisi düşük olur. Ancak IVR’da seçeceğiniz en iyi ses kaydını kullanacağınız için daima aynı etkiyi yaratırsınız.

- Olumsuz tepkileri ilk O göğüsler: Her müşteriden olumlu bir yaklaşım bekleyemeyiz; özellikle de borç ya da ödeme hatırlatma gibi içeriklerde. Ters bir tepki verildiğinde, doğal olarak personelinizin motivasyonu düşer. Korkmanıza gerek yok. IVR’ın otomasyon özelliği burada da devreye girer ve olumsuz tepkileri ilk olarak O göğüsler. Müşteriniz, daha sonra çağrı merkezine bağlansa bile vereceği tepki daha az olacaktır.

- Birçok işlemi kendisi sonuçlandırır: “Kampanyaya katılmak ister misiniz?” ya da “Randevuya gelecek misiniz?” gibi aramalar için çağrı merkezini meşgul etmeye gerek yok. Bu gibi konularda IVR’dan yararlanarak hem zaman kazanırsınız, hem de personeliniz daha verimli ve komplike işlerle uğraşır. IVR mesajını hedef kitlenize gönderir, 1’i tuşlayarak canlı aramayla alacağınız cevabın aynısını müşterinizden alırsınız.

Yukarıdaki özelliklerde görebileceğiniz gibi, IVR'ın tıpkı bir personel gibi çalışması kurumunuza kolaylık sağlıyor. Çağrı merkezinizin verimliliğini arttırıyor ve daha verimli işlere zaman ayırmalarını sağlıyor. İletişim Makinesi Outbound IVR gibi bir servis varken başka iletişim çözümü aramaya gerek yok.

Kaynak: Icmi.com


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.