rsz_act_now_1600_x_1200

Outbound (Giden) IVR servisinde “1’i tuşlatmak” için yapabileceklerinizden daha önce bahsetmiştik. Bu konunun önemini de vurgulamıştık. Keşke iş, tuşlatma işlemi ile sınırlı kalsaydı. Hatta işin önemli kısmı daha sonra başlıyor bile diyebiliriz.

Müşterinizden geri bildirim aldınız diyelim. Peki bu geri bildirime nasıl yanıt vereceksiniz? Bu sorunun en net cevabı, çabuk yanıt vermekte gizlidir. Örneğin; sabah yaptığınız bir gönderim sonucunda Outbound IVR ile geri dönüşler aldınız, 1’i tuşlayan birçok müşteriniz oldu. IVR gönderiminin başarısını ve verimliliğini etkileyecek en önemli konu burada başlıyor. 1’i (veya hangi numaraya atama yaptıysanız) tuşlayan müşterileriniz ile bir an önce iletişime geçmeniz gerekiyor. Hazır müşterinin ilgisi tazeyken ve aranızdaki bağ sıcakken geri dönmeniz; en az tuşlatmak kadar önemlidir.

Bazı senaryolar ele alalım:

1- Müşterinize IVR gönderdiniz ve 1’i tuşlayarak kampanyadan yararlanmak istediğini belirtti. Mesajı dinleyip, tuşlama yaptığına göre müşteriniz o an müsaittir. Kısa bir sürede kendisini aramanız durumunda büyük ihtimal rahatlıkla kendisiyle konuşabilir ve söyleyeceklerinizi iletebilirsiniz.

2- Müşteriniz 1’İ tuşladı ve kredi fırsatından yararlanmak istediğini söyledi. Bu gibi durumlarda, müşteri bilgilerini hazır tutmanız sizin yararınıza olacaktır. Böylece 1’i tuşlayan müşteri ile konuşurken tüm bilgiler önünüzde olur ve kredi işlemlerini karşılıklı seri bir şekilde konuşarak sonuçlandırabilirsiniz.

3- Bir otomotiv firmasısınız. Test sürüşü ya da servis randevusu için IVR mesajı gönderiyorsunuz. Randevu almak isteyen müşterilerinize hızlıca geri dönerseniz, randevuları hızlıca belirleyip iş akışınızı hızlandırır ve organizasyonda doğabilecek sıkıntıların önüne geçersiniz.

4- Alacak takibi yapan bir hukuk bürosusunuz. Borçlu kişi 1’i tuşladı ve borcunu ödemek istediğini belirtti. Borç gibi sıkıntı veren bir süreçte, takibini yaptığınız kişi hazır ödemeyi kabul etmişken bir an önce kendisine ulaşmanız gerekir. Böylece kararını değiştirmeden tahsilat işlemini sonlandırırsınız.

Hızlı bir şekilde yanıt vermenin önemi, gördüğünüz gibi birçok sektör için önem taşıyor. Siz de İletişim Makinesi Outbound IVR servisinin yeteneklerinden tam kapasiteyle faydalanmak istiyorsanız, 1’i tuşlayan müşterilerinize hızlı bir şekilde geri dönmelisiniz.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.