rsz_bigstock-enter-secret-code-12484052

Pazarlama uzmanları, bağlı oldukları kuruma düşük maliyetli ama etkili çözümler sunma arayışı içindeler. Özellikle müşteri portföyü geniş olan kurumlar, dışa yapılan aramalarda maliyetleri düşürmek istiyor. Pazarlama uzmanları da, Outbound (Giden) IVR ile kurumların, 3 ana konuda işlerini kolaylaştıracak çözümü sunuyorlar.

Randevu hatırlatma aramaları: İş akışının düzenini sağlamak amacıyla birçok müşteriye (ya da hastaya da diyebiliriz çünkü hastaneler de Outbound IVR’dan yoğun bir şekilde yararlanıyorlar) randevu hatırlatma araması yapılıyor. Firmanın, gün içinde yalnızca randevu için değil, birçok farklı konuda dış aramaları oluyor. Randevu hatırlatma aralamalarının yoğun olduğu dönemlerde, bu aramaları takip edip raporlamak çok fazla iş yükü doğuruyor. Pazarlama departmanları, kurum içi CRM uygulamasına entegre ettikleri Outbound IVR ile, randevu zamanı yaklaştığında otomatik olarak IVR gönderilmesini sağlıyor. Bu sayede katılım oranını detaylı bir şekilde raporlayarak iş akışının düzenini koruyor.

Anket çalışmaları: Pazarlamada en önemli verilerden biri de müşterilerden alınan geri bildirimdir. Email, SMS, websitesi gibi yöntemlerle de anket yapılabiliyor ancak birebir görüşmenin gerektiği durumlarda, çağrı merkezinin anket için vakit harcaması çok zaman alabiliyor. Outbound IVR ile yapılan anketler, hem çağrı merkezini meşgul etmiyor hem de müşterilerden gelen verinin, anında  sisteme kaydolmasını sağlıyor.

Ödeme hatırlatma: Fark etmesek de, her ülkede milyonlarca borçlu müşteri var. Kurumların, tahsilat oranını arttırmaları için farklı çözümler denediklerini biliyoruz. Fatura borcunu hatırlatma amacıyla yapılan aramalar, çok sayıda kişi olduğu için kuruma iş gücünü büyük oranda etkiliyor. Borçlulara otomatik olarak gönderilen Outbound IVR mesajları; çağrı merkezini meşgul etmeden yalnızca ilgili kişiyle görüştürme imkanı yaratıyor.

Birebir görüşme, müşteriler açısından çok önemsenen bir konu. Bunu düşük maliyetle ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilecek yegane servisler, İletişim Makinesi Sesli Servisler’dir.

Kaynak: ifbyphone.com


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.