perakende için sms

    SMS göndermek ve fotoğraf çekmek, cep telefonu kullanım oranlarında konuşmadan sonra en çok yapılan aktivitedir. Fotoğraf kısmı şu an bizi ilgilendirmiyor, biz SMS kullanım oranlarını inceleyelim. Bu oranları incelerken de biraz özele inelim ve perakende için SMS tercihinin ne kadar doğru olduğunu vurgulayalım.

    Perakende sektörünün can damarı mağazalardır ve gün içerisinde birçok müşteri mağazaya uğrar. Yani müşteri bilgilerini alma konusunda perakende sektöründe bir sıkıntı yaşanmaz. Müşteri bilgileri, alışveriş sırasında kasadayken kolaylıkla alınabiliyor. Bunun dışında, müşteriyi asıl cezbeden şey mağaza içerisinde yer alan yönlendirmeler oluyor. Çünkü burada alışverişin sağlayamayacağı bir fırsat, bir değer sunuluyor. “5555’e SMS gönder, hediye çeki kazan” ya da “5555’e mesaj gönder, çekilişe katıl” gibi teklifler müşteriler tarafından yoğun bir şekilde kabul görüyor.

    SMS’in kullanım alanı, yalnızca indirim ya da bir avantaj sunmakla kısıtlanamaz. Perakende sektöründe yoğun bir trafik yaşanır. Her müşteriye tek tek aranıp bilgi verilmesi çok zordur. Hatta her bir müşteri, tek tek SMS ile de haberdar edilemez. Diyelim ki, bir müşteriniz internet mağazanızdan alışveriş yaptı. Kendisine otomatik olarak bilgi vermeniz gerekecektir. Hazır bir SMS şablonuyla müşterilerinize anında ve otomatik olarak SMS gönderebilir, sipariş ile ilgili tüm süreci SMS üzerinden ilerletebilirsiniz.

    Perakende için SMS’in yanında ayrıca başka servislerle ortak kullanımdan da bahsedebiliriz. Perakende sektöründe SMS ile beraber en verimli olarak çalışan iletişim kanalı Email’dir. Mağaza içi yönlendirmeler ile müşterinizin telefon numarasını aldığınızı düşünün. Müşteriniz, sunduğunuz teklifi kabul etti ve SMS listenize dahil oldu. Ona neden daha fazlasını sunmayasınız ki? Tek bir SMS göndererek müşterinizin Email adresini de talep edebilirsiniz. Böylece, kendisine e-bülten göndererek yalnızca indirimden indirime görüşmez, tüm ürün ve hizmetlerinizden düzenli olarak haberdar olmasını sağlarsınız.

    Perakende gibi hızlı bir iş akışının olduğu sektörde SMS gibi hızlı, pratik ve yoğun kullanım alanına sahip bir servise ihtiyacınız vardır. Perakende için SMS tercihiniz, mağazanıza olan trafiği arttıracak, internetten daha fazla satış yapmanızı sağlayacak ve müşterilerinizle olan iletişiminizi güçlendirecektir.

Kaynak: Lyris


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.