12111092-pixeled-qr-code-illustration-3d-render

QR kod, henüz yeni yeni yayılmasına rağmen önü açık bir teknoloji. Artık, firmalar gerek satış noktalarında, gerekse de internet sitelerinde QR kod kullanarak satış stratejilerini güçlendiriyor. QR’ın yeniliğe açık olması, birçok iletişim kanalıyla entegre olarak çalışmasını da sağlıyor.

Örneğin; Toys “R” Us, satış noktalarına yerleştirdiği QR kodlar ile müşterilerine birçok indirim sağlıyor. Ya da Amazon, yeni manav hizmeti AmazonFresh’in verimliliğini, QR stratejileriyle arttırıyor.

Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var. QR kod taratıldıktan sonra, müşteriye nasıl haber verilecek? Kampanya bilgileri veya indirimler hakkındaki içerik, müşteriye nasıl anlatılacak? Müşterilerin mobil siteye yönlendirilmeleri ilk akla gelen fikir. Ancak çift yönlü iletişimin hakkını vermek için daha yaratıcı olunabilir.

İletişim Makinesi servislerini ele alalım. QR taratıldıktan sonra müşteriye gönderilecek bir SMS hem daha pratik olacaktır hem de müşterinin, bilgiye her an ulaşabilmesini sağlayacaktır. Ya da gönderilen bir Outbound (Giden) IVR sayesinde, müşteriden onay alınabilecek hem de detaylı ölçümleme şansına erişilecek. Ayrıca unutmayın! Çağrı Yönlendirme fonksiyonu sayesinde, müşterilere canlı görüşme imkanı da sunulabilir.

QR teknolojisi yaratıcı bir çözüm. İletişim Makinesi servisleri de her türlü yaratıcı fikre kolaylık sağlayacak pratikliğe sahip. QR üzerinden yapacağınız kampanyalarınız için en hızlı çözüm İletişim Makinesi servisleridir.

Kaynak: Mobilemarketer.com


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.