PDA & Diary

Randevu kavramını günlük yaşamımızda sıklıkla duyuyoruz. Hemen hemen her sektörde, birileri bir şeyler yapmak için randevu alıyor. Gerek iş amacıyla gerekse de bireysel amaçlarla randevu sistemi uygulanıyor. Ancak, randevulara katılım olmadığında, zaman boşa harcanmış oluyor ve dolayısıyla da o zamandan kazanılacak gelir havaya uçuyor. Yazıda, bu sorunu çözebilecek ve avantaja dönüştürebilecek olan Sesli Mesaj servisinden bahsedeceğiz.

Sesli Mesaj ile çok pratik bir şekilde randevuyu hatırlatabilirsiniz. Randevudan 48 saat önce göndereceğiniz bir Sesli Mesaj’ın getirisi büyük olacaktır. Eğer onay almazsanız, müşteriniz randevuya katılmayabilir ve o saatiniz boşa harcanır. Ancak 2 gün öncesinden yapacağınız bir hatırlatma ile müşteriniz (veya duruma göre hastanız) randevuya katılamasa bile o saati doldurma şansınız doğabilir, sırada bekleyen birisine o saati ayırabilirsiniz.

Randevu hatırlatmanın iki şekilde faydası olur. Birincisi, personelinizin zamanı verimli kullanılır ve yüksek motivasyonla çalışır. Boş saat olmayacağından, boş saate dahil ettiğiniz müşterinizden de gelir elde edersiniz ve hatta yeni bir müşteri kazanabilirsiniz. Bir diğer avantaj ise müşteri memnuniyetinde oluşur. Sırada bekleyen müşterinizin işi daha sürede sonuçlanır ve dolayısıyla iş akışınıza da katkısı olur.

Size bir de tüyo verelim. Sesli Mesaj gibi Outbound (Giden) IVR’ı da randevu hatırlatma amacıyla kullanabilirsiniz. IVR’ın hızlı geri dönüş ve çift yönlü iletişim etkisi sayesinde, farklı hatırlatma kurguları tasarlayabilirsiniz. İletişim Makinesi, ihtiyacınız olan iletişim çözümleri için size her zaman en uygun alternatifi sunuyor.

Kaynak: Smallbusiness.yahoo.com


“Randevuları Sesli Mesaj İle Hatırlatın, Daha Fazla Kazanın” için bir cevap

  1. ilgi ve alakanıza teşekkür ederiz, müsait bir zamanda sizden yetkili bir arkadaşı kahveye davet etmek ve detaylı bilgiler almak istiyoruz. Sağlıcakla kalın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.