sağlık sektöründe Email Pazarlama  nasıl kullanılır

Tüm sektörlerde olduğu gibi sağlık sektöründe de iletişim önemli bir yer tutuyor. Hastalara doğru ve detaylı bilgiyi verebilmek sağlık kuruluşları için çok kritik. Çünkü sağlık önemli bir konudur ve hedef kitle olan hastalar daima doğru yönlendirilmelidir. Bu yüzden, sağlık sektöründe Email Pazarlama servisi büyük bir ihtiyacı karşılayabilir.

Hangi sektörde olursanız olun, Email gönderimleriniz için iyi bir veri tabanına sahip olmalısınız. Bu yüzden hastalarınızla olan iletişimde Email bilgilerini de istemeyi unutmayın. Listenizi oluşturduktan sonra, hastalar ile olan iletişiminizi doğru bir çerçeveye oturtmanız gerekiyor. Öncelikle, hastalar ile olan iletişiminizin dostane bir tonda olmasını sağlamalısınız. Email, bunun için iyi bir araçtır.

Fazla reklamdan kaçının, faydayı ön planda tutun: Sağlık sektöründe Email Pazarlama büyük fayda sağlar dedik, ama sektöre yönelik bazı kısıtlamalar da mevcut. Reklam ve pazarlama mesajlarını olabildiğince az kullanın. Bir promosyon mu sunmak istiyorsunuz? Sunun, ama bunu sunarken de hedef kitlenize olan faydayı en ön planda tutun. Burada kilit nokta, bir kampanya yapıyorsanız bile bunu bilindik kampanya metinleriyle duyurmamanızdır. Hastalık gibi sıkıntılı bir süreçte, hedef kitlenize sağlayacağınız bir kolaylığın değeri yüksek olacaktır. Email ile bu faydayı detaylı bir şekilde sunma şansına sahipsiniz. İstediğiniz kadar bilgiyi, Email içerisine yerleştireceğiniz linkler vasıtasıyla verebilirsiniz.

Empati yapın: Hastalarınızın bakış açısından bakın, olayları o şekilde yorumlayın. Sağlık hizmetine ihtiyacı olan birinin almak isteyeceği şekilde teklifler hazırlayın. Mesaj tonunuzdaki anlayış, açılma oranlarına da yansıyacak ve yüksek sonuçlar alacaksınız. Kısacası, hastalarınızın endişesini giderecek bir konu satırı oluşturmalısınız.

Markanızı yansıtın: Her ne kadar reklam ve pazarlamayı minimal seviyede tutacak olsak da kurumunuz bir markadır. Markanızı da en iyi şekilde temsil etmelisiniz. Sağlık sektöründe Email Pazarlama’nın amaçlarından biri de kurum hedeflerinize yardımcı olmaktır.

Peki, Email ile markanızı nasıl yansıtırsınız? Elbette güçlü görseller kullanarak. Güçlüden kasıt, ilgi çekici, pazarlama odaklı demek değil. Markanıza uygun renk ve tasarımı Email görsellerinizde de kullanın. Sağlık hizmetleriyle ilgili görsel çalışmalarda eğlence değil, kurumsallık ön plandadır.

Hedef kitleyi gruplandırın: Birçok türden hastalıkla uğraşacak, birçok farklı hastanız olacak. Bu hastaları, Adres Defteri’nde farklı gruplara taşırsanız işiniz kolaylaşır. Böylece, yapacağınız gönderimlerin de hangi kişilere gideceğini iyi organize edersiniz. Örneğin; 50 yaş üzeri, romatizma hastası kadın hastalarınıza yönelik bir grup oluşturabilir, bu gruba özel içerikler göndererek hastalarınıza fayda sağlayabilirsiniz.

Sağlık sektörü için Email’in katkıları büyük. En çok dikkat etmeniz gereken konu ise hastanıza bir fayda sağlamak. Kurumsallığı ön planda tuttuğunuz ve hastanızla dostane bir şekilde yaklaştığınız her Email, size yüksek hasta memnuniyeti olarak geri dönecektir.

Kaynak: Specialdatabases


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.