polls

Outbound IVR ile anket yöntemi, yurt dışında sıklıkla başvurulan bir yöntem, özellikle de seçim çalışmalarında partilerin ve adayların elini güçlendirmekte. Outbound IVR mesajını alan vatandaşlar, telefonlarında ilgili tuşlara basarak geri bildirimde bulunuyorlar ve bu da adaylara büyük avantaj sağlıyor.

Politik araştırmalarda, Outbound IVR’ın en büyük getirisi, tutarlılık sağlaması olarak öne çıkıyor:

  • Katılımcıların tümü aynı soruyu duyar
  • Aynı soruyu, aynı sesten işitir
  • Aynı sesi, aynı ton ile algılar

İkinci olarak, “IVR ile anket” yönteminin maliyeti son derece düşüktür. Anket ve geri bildirim amacıyla yapılan aramalar için birini görevlendirmek veya işe almak ek maliyet demektir. Gönderim başına ödediğiniz para miktarı ile operatöre vereceğiniz saatlik ücret arasında bir uçurum vardır (en az 10’da biri kadar). Bu yüzden, Outbound IVR ile hedef kitlenin görüşlerini almak son derece bütçe dostu bir yaklaşımdır.

Outbound IVR’ın sağladığı üçüncü avantaj ise ulaşılan kişi sayısındadır. İkinci maddeye bağlı olarak, tek bir çalışanın (ya da isterse 10 kişi olsun, IVR’ın etkinliğine ulaşamaz) kişileri arayarak anket yapmasıyla; Outbound IVR göndererek, eş zamanlı olarak binlerce kişiye anket yapılması arasında dağlar kadar fark vardır. Yani çok daha düşük maliyetle, çok daha fazla kişiye ulaşılır ve “aynı anda” anket yapılır

Outbound IVR, anketin bir diğer önemli ayağı olan analiz safhası için de önemli bir vakit yaratır. Aramaya ayrılan süre minimize edileceği için, geri kalan süre analize ve strateji geliştirilmesine ayrılabilir. Özellikle kısıtlı zaman olan çalışmalarda bunun faydası yüksek olur.

Örneğin; iki rakip aday olsun. Birisi IVR ile halkın nabzını tutsun, diğeri de klasik yöntemlerle. Outbound IVR’ı tercih eden adayın, analiz ve sonrasında atacağı adımları belirlemek için çok daha fazla vakti kalır. Çünkü seçim çalışmaları kısıtlı bir dönemde yapılır ve bu dönemin en verimli şekilde geçilmesi zorunludur. Halkın ne düşündüğü hakkındaki verinin toplanıp analiz edilmesi önemli bir süreçtir. Neyse ki, İletişim Makinesi gibi bir servis kullanıldığı takdirde, raporlama işleme otomatik olarak gerçekleşir ve ölçümleme kolaylıkla yapılır. Analiz sonunda artılar ve eksiler net bir şekilde görülerek, diğer adayın önüne geçilmesini sağlayacak zaman verimli kullanılır.

Elbette, Outbound IVR’ın yanında diğer çalışmaları da yapmak gereklidir. Basılı materyal kullanmak, miting yapmak, ziyaretlerde bulunmak bir aday için en önemli hareketlerdir. Mobil mecralar için İletişim Makinesi, hem halka ulaşmada hem de halkın nabzını tutmada ihtiyaç duyulacak tek platformdur.

Kaynak: Public.ifbyphone.com


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.