Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK), operatörler arasındaki görüşmelere uygulanan ara bağlantı ücretini yüzde 50 düşürmesi cep telefonu görüşmelerinde ucuzluk getirecek. Yeni düzenlemedeki indirimin daha önceki indirimde olduğu gibi Turkcell, Avea ve Vodafone tarafından faturalara yansıtılması bekleniyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 1 Nisan’dan itibaren uygulanmak üzere ara bağlantı ücretlerinde yaklaşık %50 oranında indirim yapmasının, cepten görüşmeleri ucuzlatması bekleniyor. Geçen yıl mayıs ayında yapılan %30’luk indirimin ardından, bu indirimin de faturalara büyük ölçüde yansıması beklenmekte. İki farklı operatör arasında yapılan görüşmelerde uygulanan ücrete ara bağlantı ücreti deniyor.

İkinci Büyük İndirim

BTK’nın internet sitesinde duyurduğu tarifeyle yeni ara bağlantı ücretleri belirlendi. Yeni düzenlemedeki indirimin, daha önceki indirimde olduğu gibi Turkcell, Avea ve Vodafone tarafından faturalara yansıtılması bekleniyor. Operatörlerin indirimi uygulamaya koyması halinde telefon faturaları  1 Nisan’dan itibaren %50’ye varan oranda ucuzlaması bekleniyor. BTK, 3G ve ondan önceki teknoloji olan 2G için sesli konuşmada aynı ara bağlantı ücretlerini belirlerken görüntülü konuşmada daha yüksek fiyat belirledi.  Turkcell, yeni ara bağlantı ücret tarifelerine göre kendileri için daha önce 0,0655 TL olan GSM şebekelerinde çağrı sonlandırma ücretinin 0,0313 TL olarak belirlendiğini açıkladı. Turkcell’den yapılan açıklamada, “Kurul kararında belirtilen ara bağlantı ücretlerindeki düşüş sektör beklentisinin üzerinde gerçekleşti. Bu indirim sonrasında ara bağlantı ücretleri mobil pazarda Avrupa Birliği ortalamalarının yedi kat altına indi” denildi. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “Finansal anlamda etkileri olabilecek bu kararın, sektörde şartları değiştirdiği için fırsatlar barındıracağını düşünüyorum” dedi.

Türksat İnternet Üzerinden Ses Hizmeti Verecek

TÜRK Telekom ile Türksat arasında rekabet yaşanıyor. Rekabeti, Türk Telekom’un abonelerine önümüzdeki günlerde sunmaya başlayacağı "IPTV ve Web TV" hizmeti tetikledi. Türk Telekom’un sabit telefon kablosu üzerinden verdiği internet hizmetinin yanında, IPTV ve Web TV üzerinden televizyon yayıncılığına başlayacak olması, kablo üzerinden televizyon yayıncılığı yapan Türksat’ı harekete geçirdi. İşte yeni ücretler; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) 1 dakikalık görüşme ücreti için belirlediği yeni tarifeler: Turkcell 3,13 (6,55 kuruştan indirim) Vodafone 3,23 (6,75 kuruştan indirim) Avea 3,7 (7,75 kuruştan indirim) Türk Telekom şehiriçi 1,71 Türk Telekom alan içi 1,39 Türk Telekom şehirlerarası 2,24


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.