Güne Cep Telefonumuzla Başlayıp, Gece Onunla Güne Veda Ediyoruz

Son zamanlarda yapılan bir araştırmaya göre Smartphone telefonlarının, kullanıcıların gün içerisinde kullandıkları ilk ve son araç olduğu belirtiliyor.

 

İngiliz Adfonic firmasının bu konuyla ilgili çalışmasında, smartphone kullanıcılarının mobil web siteleri üzerinde saatlik tıklama trafiğinin reklamcıların hedeflerine ulaşmasına yardımcı olduğunu gözler önüne seriyor.

Smartphone kullanıcılarının saatlik tıklama trafiği akşam 6’dan sonra yükselişe geçerken gece yarısı zirveye ulaşıyor. Aynı şekilde tıklama trafiği sabah saatlerinde zirvede olurken öğle saatlerinde azalışa geçiyor.

Adfonic datalarının analizlerine göre Iphone, Ipad ve diğer smartphone trafiklerinin artışları ‘oturma odası’ ve ‘yatak odası’ arasındaki süreçte oluyor. Çoğu smartphone kullanıcıları yatağa gitmeden önce telefonlarına uygulama yüklerken ya da sosyal medya takibini yaparken telefonlarını bir çeşit ajanda gibi görüyorlar.

Bu çalışma ayrıca smartphone kullanıcılarının Wifi ve 3G bağlantı yöntemlerini kullandıklarını gösterirken, bu kullanım oranları gündüz saatlerinde 3G üzerinde yoğunlaşırken, akşam saatlerinde Wifi bağlantı oranın arttığını tespit etti.

http://www.mobiadnews.com/


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.