Sesli İletişim Servisleri İle Etkili Pazarlama Nasıl Yapılır?

sesli iletişim servisleri ile etkili pazarlama nasıl yapılır

    Tele pazarlamanın avantajlarından biri, müşteriden gelen cevaplara göre konuşmaya yön verebilmektir. Peki, çağrı merkezi oluşturacak bütçeniz yoksa tele pazarlamadan vaz mı geçmelisiniz? Hayır! Sesli iletişim servisleri (Sesli Mesaj ve IVR) varken buna gerek yok.

    Kendi sesinizi dahi kullanarak müşterilerinize hitap edebileceğiniz bir servisten bahsediyoruz. Sesli iletişim servisleri, 10-15 saniyelik (maksimum 20 saniye olmalıdır) kayıtlar ile müşterilerinize sesinizi duyurmanızı sağlıyor. Yani tele pazarlama yapmak için geniş bir çağrı merkezi kurmanıza gerek yok. Ya da mevcut çağrı merkezinize ek donanım ve yazılım yatırımı yapma ihtiyacınız yok.

    Sesli iletişim servisleri, direkt olarak internet üzerinden çalışıyor. Yani mevcut hatlarınızı meşgul etmiyor, arama kalitesini düşürmüyor. Müşterinize birçok şekilde etkileşime girme şansı tanıyor. Dilerseniz bir ses kaydını müşterinize dinletebilir (Sesli Mesaj), dilerseniz de bu kayıt ile çift yönlü iletişim kurmasını (IVR) sağlayabilirsiniz. Gönderdiğiniz mesajda müşteri, telefon tuşlarını kullanır ve size geri bildirimde bulunur.

    Peki iyi bir ses içeriğini nasıl olmalıdır? Diyelim ki müşterilerinize email gönderdiniz ve iyi bir teklif sundunuz. Email’in okunma oranları da yüksek. Ama bu okuma oranları, size satış olarak geri dönmedi. Hedef kitlenize bir hatırlatma mesajı göndererek, ürünün en can alıcı özelliklerini hatırlatabilirsiniz. Yani, nokta atışı yaparsınız. Sesli iletişim servislerinde hep bu şekilde düşünmelisiniz. Gönderdiğiniz içeriklerin harekete geçirici, kısa ve öz olması gerekir. Ses çok etkili bir iletişim aracıdır ama uzun bir içerik de akıldan uçup gidecektir.

    Müşterilerinize nasıl geri dönüş yapmaları gerektiğini de belirtebilirsiniz. IVR’da böyle bir sıkıntı yok, zaten tuşlama yaptırıyorsunuz. Sesli Mesaj’da ise “bizi arayın” ya da “mağazamıza bekleriz” gibi hareketin ne şekilde olması gerektiğini müşterilerinize söylemelisiniz. Dikkat edin, bugün birçok ses içeriği, kötü hazırlandığı için etkisiz oluyor. Eğer iyi bir içerik hazırlarsanız (hem seslendirme, hem de metin olarak) yüksek geri dönüş alırsınız. İletişim Makinesi’nde sağladığımız içerik ve seslendirme desteğiyle sizlere bu anlamda büyük kolaylık sağlıyoruz.

    Sesli iletişim servisleri, müşterilerinize farklı bir kaynaktan hitap etmenin en güzel alternatiflerinden biridir. SMS, Email ya da Faks gönderimlerinizi yanında kullanabileceğiniz sesli iletişim servisleriyle daima yüksek geri dönüş alırsınız.

Kaynak: Conmotofest


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.