The questionnaire.

Pazarlamaya yönelik farklı bakış açılarıyla karşılaşmak mümkün. Bu farklı bakış açılarını doğuran sebeplerin başındaysa müşteri tipleri geliyor. Her müşteriye aynı şekilde hitap edemiyorsunuz. Bazı müşteriler kendilerini özel hissetmek, izinleri olmadan pazarlama içeriğiyle karşılaşmak istemiyor. Bu müşterilere ulaşmak için İzinli Pazarlama imdadımıza yetişiyor. 

Ünlü pazarlama uzmanı Seth Godin, İzinli Pazarlama kavramını ortaya atan kişidir. Bu kavramın isim babası olarak da pazarlama uzmanlarının elini güçlendirecek birçok fikir ve strateji ortaya atmıştır. İşte bu stratejilerden en iyi 5 tanesi:

1. Bir Hikaye Anlatın

Başarılı olmak için müşterinize duymak isteyeceği bir hikaye anlatmalısınız. Bu hikayeler, müşterinize fayda sağlamalı ve gerçek olmalıdır.

Örneğin; bir başarı hikayesi ile müşterinizi etkileyebilirsiniz. Başarı hikayelerini müşterilerinize göndermek için kullanabileceğiniz en iyi iletişim kanalı Email ile Pazarlama’dır.

2. Müşteriye ne sunduğunuz çok önemli

İzinli Pazarlama, bir müşterinin sizin kampanyanıza dahil olmasından fazlasıdır.

İzinli Pazarlama stratejisinden verim alıp alamayacağınızı öğrenmenin en kestirme yolu, kendinize soru sormaktır. Eğer müşterilerinizin, siz mesaj göndermeyi kestiğiniz zaman, sizi özlemeyeceğini düşünüyorsanız stratejinizi gözden geçirmeniz gerekiyor.

İzinli Pazarlama'da müşteri veri tabanınızı geliştirmek istiyorsanız IVR yardımınıza koşar.

3. Niş pazarlama

Kitlelere odaklanmayın. Herkesten izin alamazsınız. İzinli Pazarlama daima özel kitlelere yöneliktir.

Mesajınızla ilgilenecek kitleyi özenle seçin. Bu kitleye özel e-bültenler hazırlayın ve ilgilerini çekecek içeriklerle donatın. Genel bir email almayı kimse istemez, göndereceğiniz mail de özel olmalıdır.

4. Farklı olun

Yaratıcı içerik hazırlamayı her firma başarabilir, yeter ki üzerinde düşünülsün. Eğer sıkıcı bir şekilde ürünlerinizi tanıttığını düşünüyorsanız farklı bir yöntem denemelisiniz.

Seth Godin der ki: “Pazarlama uzmanları, ürünü öyle bir tanıtmalılar ki, insanlar o ürüne ulaşmak istesin”.

Müşterinize farklı içerik kadar farklı bir iletişim kanalı kullanmanızın da etkisi büyüktür. Sesli Mesaj ile bu farkı  müşteri algısında yaratabilirsiniz.

5. Fikirlerinizi paylaşın

Fikirlerinizi, deneyimlerinizi müşterilerinizle paylaşmalısınız. Bu davranış ile müşterilerinizde güven duygusunu oluşturursunuz.

Seth Godin der ki: “Fikirleriniz kitlelere yayıldığında ve güven kazandığında kendinizi ifade etme konusunda problem yaşamazsınız”.

İzinli Pazarlama'da başarının yolu birebir iletişim ve farklılıktan geçiyor. Eğer “müşterime farklı bir şekilde hitap etmek ve yaratıcılığımı konuşturmak istiyorum” diyorsanız İletişim Makinesi ile yüksek verim alabilirsiniz.

Kaynak: Vocus


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.