sms kampanyanıza katılımı nasıl arttırırsınız

İyi bir SMS gönderimini oluşturan şeyler içerik, katılım ve topluluktur. Ama bu üçlüyü sağlasanız bile gönderimi kimse okumadığı takdirde anlamsız kalacaklar. Yani bir SMS kampanyasını iyi tanıtmalısınız ki katılım yüksek olsun. Vereceğimiz önerilerle sunmak istediğiniz en avantajla teklifler, haberler ve içerikler ilgili kitleye sorunsuz bir şekilde ulaşacak ve yüksek katılım sağlayacaksınız.

1) Farklı kanallardan SMS’i destekleyin.

Sosyal ağlarda, basılı reklamlarda ve email içeriklerinizde SMS ile yapmakta olduğunuz kampanyadan bahsedin. SMS’in diğer kanallardan farklılıklarını vurgulayın ve SMS kampanyanıza katılan tüm müşterilerinize bir avantaj sunun (mobil kupon gibi).

2) Diğer kişiler hakkında konuşun.

Eğer SMS’te yalnızca kendinizden bahsederseniz bir süre sonra sıkıcı olacaktır. Eğer diğer firmaları da işin içine katarsanız (özellikle ilginç ve eğlenceli olanları) müşterilerinizin SMS gönderimlerine olan ilgisi artacaktır.  Bu tarz gönderimleri başka firmaların reklamı olarak algılamayın; başarı hikayeleriniz ne güne duruyor?

3) Müşterinizin “arkadaşını getirmesini” sağlayın.

Bu teknik aslında oldukça eskidir ancak birçok kurum tarafından da sıklıkla tercih edilir. Tek yapmanız gereken bu sistemi yeni teknolojilere uyarlamaktır. Örneğin; arkadaşını SMS listenize üye yapan her müşterinize, 1 hamburger menü aldığında birini bedava olarak verebilirsiniz.

4) Kısa kodunuzu her yere yazın.

İster inanın, ister inanmayın bir cep telefonu sahibi olup da halen bütün bilgileri, geleneksel medya kanallarından alan bir sürü insan var. Kısa kodları, reklamınızı verdiğiniz her mecrada yayınlayın. Bu bir kupon, broşür, tişört veya banner olabilir, hiç fark etmez. Her mecradan ulaşabileceğiniz bir müşteri kesinlikle vardır. Birinin bile gözünden kaçması sizin için kaçan büyük bir fırsat olabilir.

5) Herkese katılıp katılmadığını sorun.

Diyelim ki web sitenizde bir üyelik formu var. Bu üyelik formunu dolduran her müşterinize, mevcut SMS kampanyanız hakkında bilgi vermeyi unutmayın. Web sitelerinin popülerliğini göz önünde bulundurursanız bunun ne kadar büyük bir fırsat olduğunu anlayabilirsiniz.

6) Sağlam bir değer sunun.

Kimse faydasını görmediği bir şeye katılmak istemez, bu yüzden müşterinize güçlü bir değer sunmalısınız. Hemen hemen herkesi cezbedecek şey, bedava/hediye ürünler ya da indirimdir. Ürünlerinize ilgi gösteren kişileri ikna etmek için bu tarz kampanyaların etkisi yüksek olacaktır. Dolayısıyla da katılım oranları beklentilerinizi aşacaktır.

Elinizdeki veri ne kadar güçlü olursa, kampanyalarınıza katılacak kişi sayısı da o kadar fazla olur. Birçok emek harcayarak tasarladığınız kampanyalarınızın boşa gitmemesi için SMS bilgilerini en etkin şekilde tanıtın. Siz, kampanyanızı iyi duyurursanız, üstün yetenekleriyle İletişim Makinesi geri kalan her şeyi halleder.

Kaynak: Eztexting


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.