sms ile pazarlama mobil pazarlamanın odağında olmalı

Müşteri memnuniyetini arttırmak isteyen kurumlar için SMS ile Pazarlama çok faydalı bir stratejidir. Bazı firmalar, SMS’i tek başına kullanırken, bazıları da SMS’i mobil pazarlama kampanyalarının önemli bir unsuru olarak kullanır. İkinci seçenek, çok daha fazla geri dönüş sağlayan bir yöntemdir.

SMS ile pazarlama alanında yapılan çalışmalarda doğru yöntem olarak birkaç nokta ortak olarak işaret ediliyor. Başarının yolu, mobil pazarlama kampanyasının odağına SMS’i oturtmaktan geçiyor:

  • “Katılın” kelimesini kullanın: Hedef kitlenize bir hareket cümlesi sunmalısınız. Bu hareket cümlesi sonrasında iki şey kazanırsınız. Birincisi, müşteriniz sunduğunuz teklife “evet” demiş olur, hareket başlar. İkincisiyse müşteriniz, ile pazarlama listenize katılır. “Katılın” cümlesi, özellikle uzun soluklu iletişim için olmazsa olmazlardan biridir. Ürün ve hizmetlerinizden sürekli olarak haberdar olan müşteriniz, sunacağınız faydalı içerikler ile kolayca harekete geçebilir, alışveriş yapabilir.
  • Özel teklif sunun: Birçok firma, sezonluk indirimleri, özel promosyonları veya kuponları SMS yoluyla duyuruyor. SMS’in mobil pazarlama stratejisine dahil olmasıyla müşterilere özel içerikler sunulabilir. Mobil pazarlamanın kişiselleştirmeye uygun yapısı, SMS’in gücüyle birleştiğinde bu özel içeriklerden yüksek fayda sağlanır. Örneğin; kısa süreli bir kampanyanız var. Bu kampanya gönderimini, önceden planlayarak özel gruplara tam zamanında SMS gönderebilirsiniz.
  • Güçlü anahtar kelimeler kullanın: Anahtar kelime seçimi, SMS kampanyanızın başarı oranını doğru oranda etkiler. Eğer iyi bir anahtar kelime seçerseniz müşterileri daha kolay yakalayabilirsiniz. Bunun için kampanyayı en iyi şekilde özetleyecek kelimeyi bulmalısınız. Eğer kelimeyi, doğru cümle içerisinde (ilk cümle veya slogan cümlesi gibi) konumlandırırsanız müşterinin geri dönüşleri de yüksek olur.
  • Yarışmalara önem verin:  Bu SMS ile pazarlama stratejisi, müşterileri eğlence unsuruyla ikna etmeyi hedefler. Kazanma hissi ve yarışma eğlencesi daima ilgi çekicidir. Ayrıca SMS ile düzenlenen çekilişlere, yarışmalara ve organizasyona olan katılım çok kolay bir şekilde duyurulabilir. Billboard, tabela, mağaza içi yönlendirme, QR kod gibi görsel mecraların tümü bu tarz etkinlikleri duyurmak için ideal yerlerdir.

SMS ile pazarlama, mobil pazarlama faaliyetlerinizin önemli bir parçası olmalı. Hatta mobil pazarlama kampanyanızı, SMS’in etrafında bile konumlandırabilirsiniz. SMS, tek başına son derece etkili bir servis olsa da özellikle Email servisiyle beraber kullanıldığında verimini katlıyor.

Kaynak: Godirectext


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.