sms okunma oranıyla fark atıyor

SMS ile Pazarlama, müşterilerinizin önüne yenilikleri ve promosyonları koyabilmeniz için tartışmasız bir şekilde en iyi yollardan biridir. SMS’in okunma oranları inanılmaz derecede yüksek. Frost & Sullivan tarafından en son yayınlanan rapora göre, bu oran %98 olarak belirlendi. Bu kadar yüksek okunma oranına sahip bir servisten neden faydalanmayalım?

Kurumların, okunma oranlarını göz önünde bulundurması gerekiyor. SMS gibi kolay ölçümlenebilen servislerde okunma oranları büyük önem taşıyor. Tek tek her mesajın açılıp açılmadığı, içerik ile etkileşime geçilip geçilmediği SMS’te çok rahat raporlanabiliyor. SMS’te başarı kriteri okunma oranıdır, gönderdiğiniz mesajın yerine ulaşması yetmez.  Çünkü müşterinizi harekete geçirecek olan şey mesajda vermek istediğinizi algılamasıdır.

Sosyal ağların yükselişi ve yaygınlaşması elbette birçok pazarlama anlayışını da değiştirdi. Bunun başında direkt kişilere yönelik olarak yapılan reklamlar yapılıyor. Bildiğiniz gibi gazete, dergi, TV gibi mecralar kitlelere yöneliktir, kişiye özel içerik göremeyiz. Ancak, sosyal ağlar bu imkanı yarattıkları için birçok firma tarafından yoğunlukla tercih edilir hale geldi. Bu durum sizi yanıltmasın. Sosyal mecralar hala faydalı geri dönüşler sağlasalar da SMS ile aralarında bir uçurum var. SMS’in a %98 olan okunma oranının yanında Twitter %29, Facebook ise %22 ile çok geride kalıyor. Burada şaşılacak bir durum yok zira özellikle yurt dışında SMS kullanımında büyük bir bilinç hakim. Hem kurum hem de müşteri tarafında SMS’in faydaları net bir şekilde kavranmış ve bu yüzden de ilgi daima yüksek.

Elbette her firma SMS’ten faydalanmıyor. Bazı firmaların SMS’e yoğun bir şekilde ilgi göstermemesindeki en büyük sebep, bu servisi etkin bir biçimde kullanmayı bilmemelerinden kaynaklanıyor. Pazarlama uzmanları, genelde daha esnek davranabilecekleri mecraları tercih ediyorlar. Gazete, radyo vs. gibi mecralarda çok daha fazla bilgi müşterilere sunulabiliyor. Son dönemin popüler pazarlama trendi olan sosyal mecralar ise yeni tercih odağı olarak öne çıkıyor. SMS’te ise 160 karakter sınırı var. Ancak, “çok” her zaman daha iyi anlamına gelmez. Dikkatlice hazırlanmış bir SMS metniyle tek bir mesajda bile istediğiniz etkiyi yaratabilirsiniz.

Akıllı telefonların da yaygınlaşmasıyla artık birçok mecradan reklam bombardımanına tutuluyoruz. “Basit, her zaman en iyidir” diye bir söz vardır. SMS’e çok yakışan bu söz, aslında etkinliğini de en iyi şekilde ifade ediyor.

Kaynak: Textmagic.com


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.