mobil pazarlama sonbahar

Yeni eğitim - öğretim yılı başladı. Mobil pazarlamadan çok bahsettik (diğer mobil pazarlama yazılarımız için tıklayınız) ama biz de bu güne özel olarak bir konu tekrarı yapmak istiyoruz. Kısaca mobil pazarlama stratejilerinden bahsedelim ve İletişim Makinesi servisleriyle nasıl kullanabilirsiniz bunları vurgulayalım.

Mobil pazarlamanın uygulama alanı geniştir ve birçok farklı konuda çalışma yapılabilir. Sizin için hangisinin en iyi olduğunu bulunduğunuz sektör, bütçeniz ve pazardaki durumunuz belirler.

Uygulamalar ile pazarlama: Mobil reklamların uygulamalar üzerinden sunulmasıyla gerçekleşir. Mobil cihazlar üzerinde geçirilen sürenin %80’inin uygulamalar kapsar. Bu durumda uygulamaları göz ardı etmeniz düşünülemez. Kendi uygulamanızı yazmanıza da gerek yok, başka kişilerin yaptığı uygulamalarda da reklamınızı çıkarabilirsiniz. Ayrıca Facebook, kendi mobil uygulaması için de bu desteği sunuyor. Mobil pazarlama için sosyal ağların önemi çok fazla. Hedef kitlenize yapacağınız tüm gönderimler için ihtiyacınız olan iletişim bilgilerini sosyal ağlardan temin edebilirsiniz.

Oyunlarda pazarlama: Mobil oyun pazara gittikçe büyüyor. Hatta PC ve konsollara da kafa tutar hale geldi. Bu kadar tercih edilen mecralarda reklamınızın yer almaması büyük bir hata olur. Uygulamaların bir alt dalı olan oyunlarda da reklamlar aynı şekilde pop-up olarak ortaya çıkar.

QR kod: QR kod, görsel olan her mecrada sıklıkla kullanılmaya başladı. Gerek uygulamalarda gerekse de web sitelerinde QR kodunuzun yer almasını sağlayabilirsiniz. İnsanların QR koda olan ilgisinin arttığı düşünülürse, alternatif bir kanal olarak bu kodları tercih etmeniz akıllıca olacaktır. Örneğin; Email ile yaptığınız bir gönderimde de QR kodunuzu yayınlayabilirsiniz.

Lokasyon bazlı pazarlama: Bazı firmalar reklamlarının yalnızca kendilerine mekan olarak yakın yerlerde çıkmasını istiyorlar. Örneğin; bir mağazaya girdiğinizde cep telefonunuza o marka tarafından SMS gönderilir ve öne çıkarılmak istenen ürünle ilgili bir reklam içeriği sunulur.

Arama sonuçlarına göre reklamlar: Özellikle Google’ın uyguladığı bu yöntem ile arama sonucunuza uygun markaların reklamları sıralanır. İlgi alanlarına göre profilleme yapmak için de bu reklamların faydası büyüktür. Bu yöntemle web sitenize birçok yeni ziyaretçi çekebilir ve e-bültenlere olan abone sayısını yükseltebilirsiniz.

SMS: Mobil pazarlamanın en önemli kanalı olarak SMS’i sayabiliriz.  Her cep telefonu SMS görüntüleyebilir ve SMS’in diğer servislerle de olan etkileşimi çok fazladır. Örneğin; bir müşterinize anket yapmak istiyorsunuz. Kendisine anket sorularını önce SMS ile gönderip daha sonra da Outbound (Giden) IVR ile anketi tamamlayabilirsiniz.

Mobil cihazlar üzerinden müşterilerinize nasıl ulaşacağınızı düşünmeyin. Yaratıcılığınız ve İletişim Makinesi servisleri ile farklı kampanyalar tasarlayabilir ve rakiplerinizin arasından sıyrılabilirsiniz.

Kaynak: Wordstream


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.