sosyal ağlar ve email

   Hep sosyal ağlar diyoruz, sosyal ağların etkisini vurguluyoruz. Evet, sosyal ağlar günümüz pazarlama dünyasında çok önemli bir yere sahip. Sosyal ağların etkisi, Email ile Pazarlama servisiyle beraber kullanıldığında daha da artıyor. Bunu fark eden Sony, sosyal ağlar ve Email arasında farklı bir bağ kurmuş.

   Pinterest’i duymayanınız var mı bilmiyoruz, ancak kısaca özetleyelim. Pinterest, görsel zenginliğiyle öne çıkan bir sosyal ağ.  Bu ağda sevdiğiniz her türlü şeyi paylaşıp organize edebiliyorsunuz ve etkileyici görsellerle paylaşımlarınızı zenginleştirebiliyorsunuz.

   Japon teknoloji firması Sony, Pinterest’in görsel gücünü Email ile birleştirmeye karar vermiş. Bu çalışmadaki tek amaç, Sony’nin Pinterest üzerinde yaptığı çalışmalara dikkat çekmek ve bunu yaparken de Email’in görsel gücünden faydalanmak.

   Daha önceki Email ile Pazarlama yazılarımızda her zaman vurguladığımız bir gerçek vardı: Email, görsel zenginliktir. Sony de görselliğin gücü sayesinde beklentisinin üzerinde tıklanma oranlarına (%16) erişmiş. Ayrıca Pinterest odaklı email gönderimlerinin de açılma oranları %67 olmuş. Sosyal ağlar ve Email arasındaki bu dayanışmanın rakamlara da net bir şekilde yansıdığını görüyoruz.

   Bu yüksek oranların, iyi bir planlama sonucunda geldiğini vurgulamamız gerekiyor. Sony, direkt olarak Pinterest odaklı bir kampanya başlatmamış. Öncelikle, yazın yapacağı lansman gönderimlerinin içine Pinterest butonları yerleştirilmiş. Bu sayede 3000’den fazla kişi, Sony firmasını Pinterest üzerinde takip etmeye başlamış. Yani Pinterest odaklı mail gönderimlerinden önce müşterilerin de sosyal ağ içerisinde aktif olmaları sağlanmış.

sosyal ağlar ve email 2

   Peki nasıl bir konu satırı kullanılmış? Gönderilen ilk Email’in konu satırında “Pinterest Sayfamız Hayal Dünyanızı Genişletsin, Takip Edin ve Pin’lemeye Başlayın!” yazılmış.

   Konu satırının son derece başarılı olduğunu söylemeliyiz. İlgi çekici bir metinden sonra (ki bu metinde de konuyu belirtiyor) bir hareket cümlesi kullanılmış. Müşterilerden ne beklendiği açık ve net bir şekilde belirtiliyor. Daha öncesinde dikkati çekilen 3000 kişiyi düşünün, zaten konuyu biliyorlar. Haberi olmayan müşteriler de bu konu satırı ile kolaylıkla sosyal ağa davet edilmiş.

   Email’in yapısından biraz bahsedelim. Çok az metin kullanılmış, kullanılan metinler de hedefe yönelik ve harekete geçirici kelimelerden seçilmiş. Ayrıca Pinterest hakkında bilgisi olmayan müşterilere de sosyal ağ tanıtılmış. Yani görsel ağırlıklı bir sosyal ağ için tutarlı bir mail içeriğinin hazırlandığını söyleyebiliriz. Konu ve içerik arasındaki uyumun önemi işte burada daha ne belli oluyor.

   Tek bir sosyal ağ hedeflenmiş olabilir ancak kişilerin gözüne sokulmadan Facebook, Twitter gibi sosyal ağ ikonlarına da yer verildiğini görüyoruz.

   Sony’nin Pinterest üzerinde bugün 35.000’den fazla takipçisi var ve en çok takip edilen firmalar listesinde en önlerde yer alıyor. Sizin de sosyal ağlara yönelik planlarınız varsa sosyal ağlar ve Email beraberliğine başvurmanızın zamanı gelmiş demektir!

Kaynak: Econsultancy


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.