tapu sms

 

SMS’in önümüzdeki dönemde giderek daha fazla kullanım alanına sahip olacağını, geçen senenin analizlerine dayanarak vurgulamıştım. Son bir haftadır kamu sektöründe SMS kullanımına dair haberlerde artış gözlemliyorum. Gaziantep Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü’nün başlattığı çalışma da buna bir örnek teşkil ediyor.

Müracaat sonrasındaki işlemlerin uzun sürmesi, hem vatandaşın hem de kurumun zararına oluyor. Tapu müdürlüğünün iş planı düzgün işlemiyor ve her vatandaş en az 1-2 saat beklemek durumunda kalıyor. Bu durumun farkına varan kurum, randevu bilgilerini SMS ile ulaştırılarak, vatandaşın zamanını korumayı amaçlıyor. Kısacası bu uygulama ile her iki tarafın da işleri kolaylaşacak.

SMS’in tek tek arama yerine kullanılacak olması önemli bir detay. Hem iş planının doğru şekillenmesini sağlıyacak (randevu saatleri net bir şekilde belirleniyor) hem de memurların daha önemli işlere yoğunlaşmalarına imkan tanıyacak.

Tapuda SMS uygulamasını, sağlam temellere oturtulmuş bir vizyonun meyvesi olarak görüyorum. Sonuçta hepimiz bürokrasiden şikayet ederiz, bir işlem için kırk takla atmak zorunda olduğumuzu düşünürüz. Toplu mesajlaşmanın kullanımı arttıkça, yavaş işleyen bürokratik işlemler de hızlanacaktır.

İlgili haber için : http://ekonomi.haberturk.com/emlak-mortgage/haber/596488-tapuda-sms-donemi 


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.