9722316-an-illustration-of-a-shopping-cart-trolley-with-smart-phone-mobile-phone

Teknoloji ürünlerine olan ilgimiz, halk olarak çok yüksek. Teknolojinin gelişim hızı da son sürat olduğu için yeni ürünler sürekli olarak mağazalarda kendilerine yer buluyor, dolayısıyla müşterilerin ilgisi de hiç bitmiyor.

Peki sürekli olarak ürün yelpazesine yenileri eklenen, sık sık kampanya yapan teknoloji mağazaları, bu yenilikleri müşterilerine nasıl duyuruyor?

Best Buy’ın Amerika’da uyguladığı sistem son derece başarılı sonuçlar veriyor. Müşteri zaten teknolojiye ilgili, zaten mağazaya geliyor. Broşür her ne kadar etkili bir duyuru aracı olsa da hem dağıtımı zor hem de masraflı. Bu yüzden müşteriye direkt olarak ulaşmanın yolu telefondan geçiyor. Best Buy, sürekli olarak yeniliklerden haberdar olmak isteyen müşterileri için kısa kod, qr veya e-bülten yöntemlerini sunuyor. Mağaza içine yerleştirilen görseller ile müşteriler iletişim bilgilerini kısa kod veya QR vasıtasıyla firmaya bildiriyorlar. Günlük ve haftalık indirimlerden müşterilerin anında haberdar olmalarını sağlıyor ve sık sık yenilenen teknolojik ürünlerden müşterilerini habersiz bırakmamış oluyor. Özellikle de kısa süreli indirimler için bu yöntemlerin son derece başarılı sonuçlar verdiği görülüyor.

Kısa kod veya QR kod sayesinde yalnızca SMS gönderilmiyor. Kişinin telefon numarasının alınması yanında e-mail’i de bu şekilde firmanın veri tabanına kaydedilebiliyor. Böylece müşteriye bütün iletişim kanallarıyla son yenilikler iletilebiliyor. Outbound (Giden) IVR, SMS,  Email, Sesli Mesaj servislerinin tümü müşterilere gönderilebiliyor. Mağaza içinde verilen bu yönlendirmeler, firmalar için tek bir iletişim kanalına olan bağımlılığı ortadan kaldırıyor.

İletişim Makinesi servisleri, müşterilerinize yapacağınız her türlü yönlendirme ile entegre olarak çalışabilir. Kısa kod ile iletişim bilgilerini size ileten bir müşteriye yalnızca SMS göndermek zorunda değilsiniz; İletişim Makinesi, yaratıcılığınıza değer katıyor.

http://successfulinternettools.com/2011/04/six-mobile-marketing-success-stories-you-can-use-in-your-business/


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.