Web Sitenize Gelen Ziyaretçilere Email İle Nasıl Ulaşırsınız?

web sitenize gelen ziyaretçiler için email ile pazarlama

Bir siteyi ziyaret ettikten sonra aynı markanın reklamını başka bir sitede hepimiz görüyoruz. Google başta olmak üzere birçok firma bu tarz reklam hizmetlerini sunuyor. İnternet reklamlarının bu kadar yoğun bir şekilde karşımıza çıktığı bir dönemde, davranış odaklı bir Email ile Pazarlama kampanyasıyla kendimize yeni fırsatlar yaratabiliriz.

Web sitenize gelen ziyaretçileriniz, eğer sayfanıza üyeler ise onlara çok kolay ve farklı içeriklerle uğraşabilirsiniz.  Email ile Pazarlama stratejinizi oluştururken hedef kitlenizin davranış modelini bilmek size avantaj kazandırır.

Strateji 1: Ziyaretçilere Takip Mail’i Gönderin

Ürün veya hizmetlerinizi tanıttığınız bir web siteniz var. Birkaç farklı türden ürün sunuyorsunuz ve her birine ait farklı sayfalar var. Buradaki ziyaretçi trafiğini çok rahat bir şekilde gözlemleyebilirsiniz.

Eğer bir ürünle ilgili sayfayı birden çok ziyaret eden bir müşteriniz varsa o kişiye, o ürünle ilgili bir Email göndermelisiniz. Müşteri, ürünle ilgilenmiş ancak, satışa dönen bir hareket yok. Kafasında soru işaretleri olabilir ya da verilen bilgiler yeterli gelmemiştir. Sık ziyaret edip satın almamak bir kararsızlık işaretidir. Müşterinizin düşüncesini pozitife çevirebilirseniz satışı engelleyen unsurları da ortadan kaldırırsınız.

Strateji 2: Alışveriş Sepetini Dolu Bıraktırmayın

Alışveriş sepetine ürün yerleştiren ve satışı tam olarak sonlandıran müşterilerinizi hiç karşılaştırdınız mı? Eğer ortada bir uçurum varsa harekete geçmenizin vakti gelmiştir.

İnternet dünyası dikkat dağıtıcıdır. Tam alışverişin tamamlanacağı sırada Facebook’tan gelen bir mesaj dikkat dağıtabilir. Ya da telefon çalar, ürünler alışveriş sepetinde unutulur. Buna benzer milyonlarca ihtimal sayabiliriz. Unutma ihtimali dışında bir de kararsızlık vardır. “Alışverişi Tamamla” butonuna bastırtmayan bir iç etken, bir düşünce olabilir. Hatta tarayıcı odaklı bir sorun bile alışverişi engelleyebilir.

Alışveriş sepetindeki ürünleri bir süre sonra hatırlatmanız, satışa dönme oranını büyük ölçüde arttıracaktır. Bu konuyla ilgili eğlenceli bir Email içeriği hazırlayarak müşterinizi satışa kolayca ikna edebilirsiniz.

Email ile Pazarlama servisini CRM yazılımınıza entegre ederek kimin alışveriş sepetinde ürün kalmış kolayca görebilir ve saniyeler içerisinde mail gönderebilirsiniz.

Strateji 3: Alıcıları Ayrıştırmak

Müşteri adayı ve alıcılar birbirinden çok farklı şeylerdir.

Adaylar sizin için birer maliyet demektir.

Mevcut alıcılar ise size para kazandırır.

Çünkü mevcut müşteriniz zaten daha önce bir alışveriş yaparak size para kazandırmış ve tekrar kazandırması muhtemel insanlardır.  Bir müşteri adayı, sizden bir ürün ya da hizmet aldığında onu “aday” listesinden çıkarıp “müşteri” listesine koymalısınız.

Mevcut müşteri listenizle ne yapmalısınız?

Onlara birer altın gibi davranın.

  • Müşterilerinize özel indirimler, teklifler ve avantajlar sunun.
  • Yalnızca onlara özel bilgiler verin.
  • Onlara özel etkinlikler düzenleyin.
  • Sürpriz hediyeler dağıtın.
  • Veya yukarıdakilere ek olarak yaratıcı çalışmalar yapın!

Yukarıda saydığımız çalışmaların tümünü duyurmak için en mantıklı seçenek Email ile Pazarlama yöntemini uygulamaktır. Müşteri bilgileri zaten sizin elinizde olduğu için onlara Email yoluyla hızlıca ulaşabilirsiniz.

Email ile Pazarlama, gerek yeni müşteriniz gerekse mevcut müşterinize ulaşmak için tercih edebileceğiniz en pratik iletişim kanallarından biridir. Pazarlama faaliyetlerinizi daha fazla mecra ile genişletmek istiyorsanız sizi İletişim Makinesi dünyasına davet ediyoruz.

Kaynak: Crazyegg


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.