kış sezonu için mobil pazarlama önerileri

Kış sezonu yaklaşıyor. Özellikle yılbaşına doğru perakendecilerde yoğun bir hareketlilik başlayacak. Ama yılbaşından önce yeni sezon alışverişleri yapılacak, yeni kazaklar ve kabanlar alınacak. İşte, kış sezonuna reyonlarını hazırlayan perakendeciler için en temel 5 mobil pazarlama stratejisi:

1) Duyarlı web tasarımı: Mobil cihazlarda açılan email sayısı hızla artıyor (%50’yi geçmekte). Bu yüzden mobil cihazlara göre optimize edilen bir email şablonu, kış döneminde alışveriş yapmak isteyen müşterilerde, çok iyi bir müşteri deneyimi yaratacaktır. Duyarlı bir tasarımın email açma ve tıklanma oranlarına nasıl katkı yapacağını düşünüyorsanız cevabımız hazır: %20 oranında artış yakalayabilirsiniz. Email, mobil pazarlama için vazgeçilmez bir servistir. Dolayısıyla bu servisi layıkıyla kullanmalısınız.

2) Uygulamalar: Akıllı telefonlar tam bir uygulama cenneti konumunda. İrili ufaklı birçok uygulama, telefonların mağaza bölümlerinde yerini alıyor. Eğer imkanınız varsa, kış sezonundan önce bir uygulama hazırlayın ve yayınlayın. Eğer hali hazırda bir uygulama sunuyorsanız bu uygulamayı öne çıkaracak olan stratejilere ağırlık verin. Mobil uygulamalar, ilk olarak pratik alışveriş imkanı sağlar ve müşteriniz hızlı bir şekilde ürünlerinize göz atabilir. Mobil pazarlama faaliyetlerinizin etkinliğini arttırmak istiyor ve online alışveriş imkanı sunuyorsanız, mobil uygulamalar sizin için altın anahtardır.

3) Passbook/Google Wallet: Passbook ve Google Wallet’ın popüleritesi artmaya devam ediyor ve bu sayede mobil kuponlara olan ilgi artıyor. Passbook ve Google Wallet’ı online ödeme sistemi olarak kısaca özetleyebiliriz. Özel etkinlikler veya ön siparişler gibi yöntemler ile müşterilerinize mobil/online kupon verirsiniz ve direkt bu iki uygulama üzerinden alışveriş yapmasını sağlarsınız. Güvenli alışveriş sistemleri için Amazon ve Paypal örneklerini de verebiliriz.

4) SMS hala mobil pazarlamanın lokomotifidir: Mobil pazarlama denince akla ilk gelenlerden biri de SMS oluyor. Hem her telefon ile kullanılabilmesi, hem de birçok kullanım alanı olması SMS’i mobil pazarlama için en önemli iletişim aracı haline getiriyor. Örneğin; mağaza içinde kısa kod kullanarak müşterileri kampanyaya dahil edebiliyoruz. Pratik, hızlı ve etkili. Ya da SMS üzerinden kısa link ile kampanya sayfamızı müşterilere iletiyoruz, hızlı bir şekilde katılımı arttırıyoruz.

5) Mağaza için Wi-Fi: 3G’nin kullanım alanı genişliyor ancak, hemen hemen her mağaza müşterilerine Wi-Fi hizmetini sunuyor. Fark edilmese de bu uygulamanın birçok getirisi var. Öncelikle mağaza içindeki trafik ölçümlenebiliyor. Gelişen teknolojiyle beraber bu uygulama da evrim geçirecek. Örneğin; tüketici davranışları ölçümlenebilecek; hangi siteler ziyaret edildi, hangi ürünler karşılaştırıldı, hangi ürünlere daha çok ilgi var hepsi pazarlama departmanı tarafından raporlanacak. Ayrıca, mağaza ağına bağlanan müşterilere özel fırsatlar da sunulabilecek.

Çok geçmeden siz de mağazanız için iyi bir mobil pazarlama stratejisi belirleyin. Email, SMS gibi önemli servislerle destekleyeceğiniz mobil pazarlama stratejiniz, bu kış sezonunda size birçok yeni müşteri kazandıracaktır.

Kaynak: Clickz


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.