Microsoft 5 Aralık 2012 de Ankara JW Marriott Otel'de, şimdiye kadar Ankara'da gördüğümüz en kapsamlı etkinliğini gerçekleştirdi. Biz de Hermes İletişim olarak ziyaretçi kimliğimizle oradaydık.

Microsoft Çözüm Ortaklarının açtığı standların birçoğunu Windows 8 için geliştirilen Hybrid Pcler ve tabletler oluşturuyordu. Nokia Lumia standında Windows Phone'un yeni özellikleri de oldukça ilgi çekiciydi. Fakat Çift Taşıyıcı internet teknolojisi ile ilgili bir bilgi yoktu. Bu özellik ile ilgili soru sorduğumda ise net bir yanıt alamadım. Çünkü bu özellik sadece Turkcell ile çalışan bir özellik ve etkinliğin ana sponsoru da Avea idi. Etkinliğin ana teması tabi ki Windows 8 ve Office 365'di.

Açılış Konuşmasını Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen gerçekleştirdi ve Microsoft'un vizyonundan bahsederek bir giriş konuşması gerçekleştirdi. Ardından Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, E-devlet projesinde gelinen noktayı ve getirilen standartlar üzerinde durdu. Güvenlik, mobilite ve standardizasyona verilen önem ve atılan adımlar gerçekten gurur vericiydi. Açıkçası Naci Bey Microsoft ile yapılan işbirliklerinden gururla bahsederken biraz üzüldüm. Tübitak'ta yıllardır geliştirilen Linux versiyonları, devlet kurumlarında yerini bulabilmiş değil anlaşılan. Bu platformda çalışan güvenli, geliştirilebilir ve açık kaynak kodlu uygulamalar varken bu alana yeterince yatırım yapılmaması veya yapılan yatırımların karşılığını bulamaması can sıkıcı bir durum.

Bilişim Şefleri Programı için bir bölüm çekildi. Bu program sırasında tanıtılan Excel 2013 Power Pivot özelliği en çok kullanışlı bulduğum yenilik oldu. Microsoft'un www.acikakademi.com girişimi ile ücretsiz olarak programcı yetiştirme planı ile Windows 8 uygulama yükleme merkezini zenginleştirmek için çok akıllıca bir hareket olduğunu düşündük ama henüz inceleme fırsatımız olmadı.

Windows, Office, Sunucu-Araçlar ve Bulut konularını içeren oturumlar eşzamanlı olarak 4 farklı toplantı salonunda, toplamda 20 sunum ile gerçekleşti.

Bazı noktaları eleştirsek de tüm bu etkinliklerden etkilenerek çıktığımızı söyleyebilirim. Microsoft'un iddiası büyük: "2013 Microsoft'un yılı olacak" diyorlar. Türk kullanıcıların kullanım alışkınlıkları ve getirilen yenilikleri de göz önüne alırsak, bu hedefe Microsoft çok yakın gibi görünüyor.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.