Email ile Pazarlama için sosyal medya

 

Email ile Pazarlama kampanyasının etkinliğini en üst seviyeye çıkartmak, genellikle çok zor bir iştir. Doğru planlama, doğru hedef kitle ve en önemlisi de hedef kitleye uygun stratejiyi belirlemek gerekir. Email ile Pazarlama için sosyal medya kullanımı da, son zamanlarda en çok tercih edilen stratejilerden biri haline geldi.

Email ile yapılan pazarlama faaliyetlerinin, en çok geri dönüş sağlayan satış kanalı olduğu kabul ediliyor. Birçok araştırmaya göre de Email ile Pazarlama yöntemleri sürekli olarak gelişim gösteriyor. Sürekli gelişimin en büyük sebebi ise “sosyal çağ” olarak adlandırılıyor.

Email üzerine yapılan araştırmalar ortaya koyuyor ki, gönderimlerin büyük çoğunluğunda artık “Sosyal Medyada Paylaş” seçeneğine yer veriliyor. Burada önemli bir veri ile karşılaşıyoruz: İçeriğinde sosyal medya paylaşımını sağlayan Email gönderimleri, CTR (Click-Through-Rate - tıklayan kullanıcıların, görüntüleyen kullanıcılara oranı) bazında, sosyal medya paylaşımı içermeyen gönderimlere göre %115 daha fazla getiri sağlıyor.

Peki Email gönderimlerini nasıl daha “sosyalleştirebiliriz”? Nasıl daha çok kişiye ulaşmasını sağlayabiliriz? Şimdi bu sorunun yanıtını arayalım.

Email ile Pazarlama, sürdürülebilir bir kampanya için tercih edilecek en verimli yöntemlerden biridir. İnternet kullanıcılarının %50’si, her gün mail kutularını düzenli olarak kontrol ediyor.  Ve de emin olun, bu kişilerin çok büyük bir bölümü de Facebook, Twitter, LinkedIn gibi sosyal ağları etkin bir şekilde kullanıyor.

Sosyal Medya Paylaşım Butonları

Email içerisinde link vermek çok yeni bir şey değil. Ancak bunun yanında Email ile Pazarlama için sosyal medya öğelerine de yer vermeniz, hem sosyal ağlardaki etkinliğinizi (viral etkiyle beraber) arttırır hem de görsel zenginlik katar.

SocialTimes’a göre, sosyal ağ butonlarını içeren bir email’in CTR oranı %150 artıyor. Bu artışı sağlayan en büyük faktör, viral etkiden kaynaklanıyor. Paylaşılan içerik, kişilerin ihtiyaçlarına karşılık veriyorsa tek bir gönderimin etkisi çığ gibi büyüyebiliyor.

Sosyal medya paylaşımının bir diğer artısı ise, email şablonunun düzenini bozmamasıdır. İsterseniz büyük butonlar yerleştirin, isterseniz de ufak. Ancak doğru yönlendirmeyi yaptığınıza emin olun. Butonların üzerine yerleştireceğiniz canlı bir “Sosyal Ağlarda Takip Edin” yazısı, paylaşım oranını arttıracaktır. Ayrıca bu tarz doğru yönlendirmeler (bir ok yardımıyla da olabilir), kişilerin paylaşım yapmaları yönünde motive edici olacaktır.

Çevrenize baktığınızda herkesin “sosyalleştiğini” göreceksiniz. Hemen hemen her konunun paylaşıldığı sosyal ağlarda, gönderdiğiniz faydalı içerikler neden yer almasın? Müşterinin ihtiyacına hitap eden her içerik, paylaşım için son derece değerlidir. Eğer sosyal ağlarda yeterince aktif değilseniz öncelikle bu mecralara yönelik çalışmalar yapmalı ve takipçi sayınızı arttırmalısınız. Böylece, Email ile Pazarlama için sosyal medya stratejisiyle takipçileriniz arasında yoğun bir şekilde paylaşılacaktır.

Kaynak: socialfresh


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.