SMS Gönderimlerinde Kısa Link Kullanımı İçin “Yeni” Cin Fikirler

shortcut

SMS gönderimlerinizi zenginleştirebilecek ve daha çok içerik sunmanızı sağlayacak olan “kısa link” fikrinden daha önce bahsetmiştik (lütfen ilgili yazı için tıklayınız). Açılma ve geri dönüş oranlarıyla birçok kurum tarafından tercih edilen SMS’in getirisi de yüksek oluyor.

Sitenizde yer alan bir linki kısaltmanın yollarından size bahsettik. Link kısaltma servisleri bu konuda imdadınıza yetişiyor. Kendi tecrübelerimiz ışığında, kısa link kullanımının gayet pratik ve etkili olduğunu biliyoruz. Peki kısa kodların etkinliğini nasıl ölçümlüyoruz?

Link kısaltma servislerinin birçoğu, hazırlamış olduğunuz linkleri hesabınıza kaydediyorlar, Google’ın servisi olan Goo.gl’ı sizlere önerebiliriz. Hesabınıza kaydettiğiniz linklerin tıklanma oranlarını Goo.gl sayfanızdan takip edebilirsiniz. Hangi linkin ne kadar tıklandığını bilmeniz çok önemli bir detaydır. Müşterilerini ilgisinin hangi alana yoğunlaştığını bu şekilde gözlemleyebilirsiniz. Düşük ilgi gören sayfalarda ise revizeye giderek buradan aldığınız geri dönüş oranını arttırısınız. Ölçümleme, her daim yarar sağlayan bir konudur.

Tıklanma oranları bir konu, sonrası ise apayrı bir konudur. SMS’i sonuçta cep telefonlarına göndereceksiniz. Yönlendireceğiniz sayfa mobil platformlar için optimize edildi mi? Eğer edilmediyse, yalnızca yüksek tıklanma oranları ile yetinmek zorunda kalabilirsiniz. Müşterinizin siteye girdikten sonra kolayca gezinebileceği bir dizayn yapmanız gerekir. Telefon ekranlarının PC ve türevlerine göre daha ufak olduğu gerçeğini asla unutmayın. Mobil için optimize edilmiş bir sitede olabildiğince sade tasarımlar düşünün. Yalnızca ihtiyacınız olan öğeleri mobil sitede barındırın. Böylece müşteriniz yalnızca linke tıklamaz, ayrıca içeriği okuyup sizinle iletişime geçer. Mobil sitede ayrıca Email gönderimlerinizi destekleyecek şekilde yönlendirmeler de yapabilirsiniz. 1 taşla 2 kuş vurmak için güzel bir fırsat.

Ayrıca küçük bir kişiselleştirme önerisi verelim: Kısa link gönderdiğiniz içeriklerde, müşterinize ismiyle hitap etmenizin etkisi büyük oluyor. Amaç müşteriyi harekete geçirmekse, kişisel bir hitap şekli 1-0 önde başlamanızı sağlıyor. Kişiselleştirme ile samimiyet kuruluyor ve müşterinize özel içerik sunduğunuzu daha net vurguluyorsunuz.

Farklı telefon modellerini de göz önünde bulundurmanızda yarar var. Öyle ki, her telefon aynı formatta web sitesi linkini tanımıyor. Bazı telefonlar, “www” ile başlayan linkleri tanıyabiliyorken bazıları bu linkleri direkt text olarak algılıyor. Size tavsiyemiz, her bir linkin başına “http://” eklemeniz yönünde olacaktır. Böylece bütün telefonlar, linki sorunsuz bir şekilde algılar.

SMS öyle bir servis ki, hem yeni teknolojileri destekleyebiliyor hem de diğer servislerle birçok farklı şekilde beraber çalışabiliyor. İletişim Makinesi SMS servisi, farklı ve yaratıcı SMS çalışmalarınız için kullanabileceğiniz en etkili iletişim platformudur.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.